Favorieten maken rol waar in Powerman Holland

HORST AAN DE MAAS – De toppers hebben Powerman Holland zondag kleur gegeven. De grote favorieten bij de
MANNEN
en vrouwen dicteerden het wedstrijdverloop. Met de Belg Joeri Vansteelant en de Nederlandse Yvonne van Vlerken kreeg Powerman Holland bovendien twee prachtige winnaars. De wedstrijd van de toppers vormde de apotheose van een weekeinde vol sport en show in Horst aan de Maas, dat meer deelnemers en toeschouwers dan ooit trok.

Bij de
MANNEN
voerde zich al snel een kopgroep die bestond uit de grote favoriet Vansteelant, de Zwitser Andy Stutz (in 2008 winnaar van het WK Powerman), de Zuid-Afrikaans kampioen Jason Spong (dit jaar winnaar van Powerman Malaysia) en Aksel Nielsen (Denemarken). Het viertal
legde de eerste run af in 46 minuten. Bij het tweede onderdeel zorgde Vansteelant al in de eerste kilometers voor de schifting. Hij fietste weg van zijn concurrenten, die verder werd uitgedund doordat Spong met maagklachten de anderen moest laten gaan. Vansteelant bouwde zijn voorsprong op het laatste onderdeel uit en won onbedreigd de Powerman Holland, voor Stutz en Nielsen.

De race bij de vrouwen werd een glorietocht van veelvoudig Nederlands kampioene Yvonne van Vlerken. Ze had aangekondigd dat ze naar Horst aan de Maas was afgereisd om te winnen en ze hield woord. Al tijdens de eerste keer lopen zette ze haar concurrenten op afstand. Ook de naaste achtervolgers Ulrike Schwalbe en Camilla Lindholm waren niet bij machte om de ontketende Van Vlerken te volgen. Met grote voorsprong won de Nederlandse topper de race.

In de strijd om het Nederlands kampioenschap over de lange afstand wist Wim Nieuwkerk Armand van der Smissen te onttronen. Van der Smissen zal nu moeten wachten tot het NK over de korte afstand in eigen huis om alsnog zijn tiende titel binnen te halen.

 UITSLAGEN POWERMAN HORST a/d MAAS 
MANNEN

------------------------------
1 Joerie Vansteelant BEL 2:39:29
2 Andy Sutz SUI 2:43:17
3 Aksel Nielsen DEN 2:44:55
4 Wim Nieuwkerk 2:45:32
5 Dirk Strothmann GER 2:46:05
6 Søren Bystrup DEN 2:46:21
7 Zoltan Senczyzsyn GER 2:46:34
8 Nico Huyberechts BEL 2:47:51
9 Armand vd Smissen 2:47:51
10 Matt Moorhouse GBR 2:48:00 VROUWEN
-----------------------------
1 Yvonne van Vlerken 2:57:27
2 Camilla Lindholm SWE 3:04:44
3 Ulrike Schwalbe GER 3:05:29
4 Susanne Svendsen DEN 3:07:01
5 Martina Kraehenbuehl SUI 3:07:19
6 Felicity Hart GBR 3:09:48
7 Maud Golsteyn 3:10:03
8 Mirjam Weerd 3:10:21
9 Stefanie Bouma 3:11:36
10 Maja Jacober SUI 3:20:33

Bronnen / Links:
John Raadschelders
Powerman Holland