Heleen bij de Vaate en Mariska Kramer starten in IM70.3 Zuid-Afrika

DRACHTEN/STEIN – Op 18 januari zullen zowel Heleen bij de Vaate als Mariska Kramer starten in de Ironman70.3 wedstrijd van Buffalo City (East-London) in Zuid-Afrika. Hoewel beide dames onlangs een Ironman wedstrijd hebben gewonnen, wordt de Amerikaanse Desiree Ficker als dé favoriet gezien. Verdere concurrentie kan worden verwacht van de Duitse Katja Schumacher en Lucie Zelenkova uit Tjechië. Bij de heren werd aanvankelijk een spannende strijd verwacht tussen Ironman wereldkampioen Chris McCormack en de lokale favoriet Raynard Tissink. Vanwege ziekte heeft McCormack zich echter deze week teruggetrokken van de race.

Na deze wedstrijd zullen Kramer en bij de Vaate verder reizen naar Potchefstrom, waar beide nog enkele weken zullen doortrainen in voorbereiding op hun volgende Ironman . Bij de Vaate zal op 28 februari starten in de Ironman in Maleisië, Kramer zal in april afreizen naar China voor de Ironman aldaar.

Bronnen / Links:
Sjako Kramer