Trainingsstage voor EK Offroad-Triathlon op Ameland

AMELAND – In het weekend van 11 t/m 13 juli vindt op Ameland een trainingstage plaats van de nationale off-road triathlon selectie. Dit trainingskamp dient ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap Cross Triathlon, dat op 13 september op Ameland gehouden zal worden. De Nederlandse elite- en agegroup deelnemers denken hiermee hun buitenlandse concurrenten een stapje voor te kunnen zijn. De trainingsstage staat onder leiding van Johan Neevel en Rob Barel, natuurlijk als winnaar van het afgelopen NK zelf ook deelnemers aan het Europees Kampioenschap. De deelnemers aan het trainingskamp zijn Bert Flier, Freek de Boer, Lars van der Eerden, Lesley Derks, Machiel Ittmann, Rorik Schouten, Rick Nijhoving, Sven Strijk, Joost de Boer, Frank Heesterman en Tim Dulaart; en bij de dames Esther Tanck, Maud Golsteyn, Ingrid van Lubek, Judy van de Berg en Talitha Boorsma.

Op dit moment lopen de inschrijvingen voor het EK erg goed en hebben zich al atleten ingeschreven uit Engeland, Spanje, Zwitserland, België, Duitsland en Finland. De verwachting is dat een maand voor het evenement nog veel buitenlandse deelnemers door de verschillende nationale bonden zullen worden aangemeld. De hoop is dat hier ook enkele Olympia-gangers bij zullen zitten.

Bronnen / Links:
Casper van de Kamp
EK Cross-Triathlon 2008, Ameland