Vier Nederlanders van start bij WK Studenten

ERDEK (TUR) – Ze studeren, ze doen aan triathlon en ze maken hun debuut op een WK. Drie leerling-fysiotherapeuten en een apotheker in de dop zullen voor Nederland starten bij het WK voor studenten op 28 juni in Erdek, Turkije. Evert Scheltinga, Vincent Böhm, Cesar Beilo en Dirk Jan Moes zijn door coach Koen de Haan geselecteerd en zullen hun eerste wedstrijd op internationaal niveau beleven.

Van alle vier is bekend dat ze goede zwemmers zijn, met een sterk looponderdeel. Hoe ze zich zullen houden in een internationaal stayerveld is volgens De Haan de grote vraag. “Het starten van de Nederlandse studerende toppers in Holten, waar punten voor de internationale ranglijst te verdienen zijn, maakt het niet eenvoudig een kwalitatief goede selectie af te vaardigen. Deze jongens hebben echter allemaal potentie en op nationaal niveau hebben ze bewezen met goede uitslagen dat ze hun mannetje staan. Het zou mooi zijn als er een paar voorin zitten met fietsen en als er eentje vanuit die positie een super looponderdeel kan neerzetten, zou de top 20 ook haalbaar moeten zijn.”

Dat er namens Nederland geen dames aan de start verschijnen vindt De Haan uiteraard jammer. “Helaas hebben we dit jaar geen dames van voldoende niveau weten te prikkelen om te starten in Erdek. De vijver waaruit we vissen is sowieso klein, omdat je praat over studentes, met ook nog eens een hoog zwemniveau. Daarvan hebben we er in Nederland helaas zeer weinig.”

Bronnen / Links:
WK Triathlon Studenten, Erdek (TUR)