Cora Vlot Sportvrouw van het Jaar in Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Tijdens het voor het eerst georganiseerde Sportfestival in Hendrik-Ido-Ambacht is de 43-jarige Cora Vlot in haar woonplaats uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Zij dankt haar uitverkiezing aan onder andere een vierde plaats in de Ironman South Africa, een zevende plaats in de Ironman Switserland en een derde plaats in de 70.3 Ironman van Antwerpen. Verder benadrukte de jury dat de prijs ook gezien moet worden als een waardering voor haar gehele sportcarrière die inmiddels al 23 jaar lang is. Hierin heeft Cora meer dan 200 triathlon- en hardloopwedstrijden gewonnen en meer dan 400 podiumplaatsen behaald, waaronder zeven nationale titels en vier overwinningen in de triathlon van Almere.

In februari na een trainingsstage in Oman beslist Cora Vlot met haar trainer Addy Ruiter of zij er nog een seizoen aan toevoegt.

Bronnen / Links:
Aart van Wijk