Sterk veld bij 25e editie Vitens Triathlon Veenendaal

VEENENDAAL – Aanstaande zaterdag gaat voor de 25e keer de Triathlon van Veenendaal op en rond Sportpark De Groene Velden van start met een record aantal deelnemers (638; de wedstrijd is daarmee volledig volgeboekt) en een geheel vernieuwd parcours. Favorieten voor de overwinning zijn Bert Flier (winnaar in 2000 en 2005), Casper van den Burgh (winnaar in 1999 en 2001 en houder van het parcoursrecord) en Eddy Lamers, lid van de organiserende vereniging VZC uit Veenendaal. Ook de andere VZC-leden Wim Korving, Sjoerd Veltman en Erik Wolsing kunnen hoge ogen gooien. Bij de dames starten Ada van Zwieten (winnares in 1995), Cora Vlot (viervoudig winnares in Almere) en Talitha Boorsma, die als juniore haar eerste OD-triathlon doet.

Het hoofdnummer is dit jaar het NK voor de masters. Onder de deelnemers bevinden zich ook veel ex-toppers: Marijke Zeekant, Thérese van Lare, René Poppe (winnaar in 1994), Rob Barel (die zijn thuiswedstrijd liefst vijfmaal op zijn naam schreef) en Jan van de Pol (oprichter van de triathlon van Veenendaal). De oudste deelnemers bij het NK zijn Rob Brouwer en Pieter Buitelaar in de categorie 70+, maar de alleroudste deelnemer van alle series is de 75-jarige Jan Jorna uit Harlingen, hij doet mee aan de Achtste. Twee deelnemers hebben alle voorgaande edities meegedaan en gefinisht: Dick de Wit en Frenk Lammertsma. Ook de eerste winnares van de Vitens triathlon Veenendaal, Nannie van Toorenburg, doet dit jaar weer mee. De triathlon van Veenendaal is overigens een van de meest vrouwvriendelijke triathlons met 21% vrouwelijk deelnemers, ruim boven het landelijk gemiddelde.

Bronnen / Links:
Rob Barel
Vitens Triathlon Veenendaal