Sysoev en Zemanova winnaars Triathlon Holten

HOLTEN – De Rus Igor Sysoev en de Tjechische Lenka Zemanova zijn winnaars geworden van de Triathlon van Holten. Met hun winnende tijden hebben zij tevens het parcoursrecord op hun naam gezet. De als laatst op de startlijst geplaatste Rus deed goede zaken. Dat hij een startplaats waard was bewees hij dan ook met zijn resultaat.

Foto: Lenka Zemanova pakt de winst in Holten.

Met een watertemperatuur van 19 graden gingen de junioren als eerste van start voor de European Junior Cup. Willem Brens uit Antwerpen wist zich meteen al in de kopgroep te plaatsen en zijn positie ook vast te houden. Hij mocht zich winnaar noemen van de eerste European Junior Cup in Holten. Beste Nederlander was Tjardo Visser op een uitstekende derde plek. Ruim een minuut later wist de eerste dame de finish te bereiken; Maaike Caelers zette daarmee de Nederlanders op de kaart.

Bij de Elite heren wist de Deense Jens Toft als eerste het koude water van de Schipbeek te verlaten, op de voet gevolgd door Dylan McNeice uit Nieuw Zeeland. Al snel vormden zich op de fiets een tweetal groepen. Andriy Gluschenko, winnaar van de Triathlon Holten in 2006, moest vanwege een blessure aan de hand, opgelopen tijdens het gevecht in het water, de strijd opgeven na twee rondes fietsen door het centrum van Holten en de Holterberg. In de afsluitende 10 kilometer lopen moest de beslissing gaan vallen en bleek Sysoev de sterkste loper. Youri Severin werd met een vijfde plek de beste Nederlander.

De Tsjechen overheersten het Elite damesveld. De Tsjechische Lucie Zelenkova, in 2006 ook aan de start, verliet samen met de Duitse Melanie Annaheim als eerste het water. Ook bij de dames werden op de fiets al gauw twee groepen gevormd, met in de kopgroep maar liefst vier Tjechische dames, maar ook de voor Nederland rijdende Wieke Hoogzaad en Lisa Mensink. Lenka Zemanova, Radka Vodickova en Vendula Frintova, allen uit Tsjechie, wisten tijdens de vier looprondes door het centrum van Holten echter afstand te scheppen tussen hen zelf en de overige Elite Dames en bereikten als eersten de finish. Voor Wieke Hoogzaad wachtte vlak voor de finish nog een eindsprint voor de vijfde plek. Helaas wist zij deze niet te winnen, maar met een uitstekende zevende plek plaatste zij zich wel als beste Nederlandse dame.

 UITSLAGEN TRIATHLON HOLTEN 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Igor Sysoev RUS 1.51.55
 2 Claude Eksteen GER 1.52.06
 3 Helge Muetschard GER 1.52.43 
VROUWEN ----------------------------
1 Lenka Zemanova CZE 2.05.28
 2 Radka Vodickova CZE 2.05.58
 3 Vendula Frintova CZE 2.05.58

Bronnen / Links:
Triathlon Holten