Geslaagde eerste editie van Triathlon Stiens

STIENS – De ABN-AMRO triathlon Friesland kende zaterdag een succesvolle vuurdoop. Meer dan 250 deelnemers waren afgekomen op dit nieuwe evenement op de kalender. Henk-Jan Dolsma en Esther de Vries konden aan het eind genoteerd worden als de eerste winnaars op de kwart, en Jacob Veenstra en Gea Hut op de achtste.

Foto: De zwemstart in Stiens.

Om twaalf uur werden door de wethouder van sport de triatleten weggeschoten voor het zwemonderdeel in de Kletsefeart. De bewoners hier zaten op de terrassen eerste rang, en het brugje in de buurt kon wat betreft belangstelling de vergelijking met de brug bij Bartlehiem voor de Elfstedenrijders doorstaan. Na een kleine 13 minuten wist de jonge Jasper van Olst het eerst de fiets te bereiken. Na de eerste ronde wist Dolsma de kop al te pakken op het snelle maar soms winderige fietspacours. Deze koppositie wist hij ook te handhaven bij het looponderdeel. Stefan van de Pal wist knap de tweede plaats te pakken voor de altijd goede veteraan Menno Iedema.

 UITSLAGEN TRIATHLON STIENS HEREN KWART ------------------ 1 Henk Jan Dolsma 1.55.49
2 Stefan van der Pal 1.56.51
3 Menno Iedema 1.57.50 DAMES KWART ------------------ 1 Esther de Vries 2.06.30
2 Jeanette Spigt 2.17.00
3 Saskia te Velde 2.20.57 HEREN ACHTSTE ---------------- 1 Jacob Veenstra 57.26
2 Fre Adema 1.02.22
3 Rik Wemmmerhove 1.03.48 DAMES ACHTSTE ---------------- 1 Gea Hut 1.11.01
2 Maaike Hornstra 1.14.50
3 Judith Ris 1.14.58

Bronnen / Links:
Laas Bonnema
ABN-AMRO triathlon Friesland, Stiens