Spartaanse beproeving voor deelnemers Trans Holland Triathlon

AMERSFOORT – De zaterdag gehouden Plantina Trans Holland Triathlon zal de deelnemers nog lang in het geheugen liggen. Door de weersomstandigheden werd het een heel zware editie. De wind stond de hele weg met fietsen in het nadeel en het strand was erg zwaar. Snelle tijden waren daarom daarom onmogelijk. Extra handicap dit keer was nog eens dat het loopparcours een aanatal omleidingen kende, waardoor er zes km meer afgelegd moest worden (98 km).

Team Danica (Han Wolsing, Arjan van Polen en Jeroen Hartemink) wist voor de zevende keer op rij de overwinning te behalen, maar duidelijk moge zijn dat het parcoursrecord ver buiten bereik bleef. Lange tijd was Team Danica nog in strijd met Team René, maar dit team moest tijdens het lopen opgeven.

Bij de solo-atleten was Mik Borsten, die zijn eigen evenement liep als sponsorloop voor leukemie.nl, voor de vijfde keer de snelste. Hij haalde daarmee 3000 euro op. Theo Verboort leverde een knappe prestatie door heel lang in het spoor van Borsten te blijven.

UPDATE 03-07: In 2008 en 2009 zal er geen THT gehouden worden, zo maakte Borsten na afloop van de editie van dit jaar bekend. Hij gaat zich voorlopig bezighouden met de organisatie van een marathon in het kader van het 750-jarig bestaan van de gemeente Amersfoort.

 UITSLAGEN
 TRANS HOLLAND TRIATHLON

Team Danica 20.37.23
Mik Borsten 28.58.12
Theo Verboort 31.30.45


Bronnen / Links:
Mik Borsten
Trans Holland Triathlon