Winterduathlon Kasterlee groter en sterker dan ooit

KASTERLEE (BEL) – Wat begon als een grap, is na vijf jaar uitgegroeid tot een internationale topwedstrijd met mythische dimensies. Voor meer dan 200 deelnemers wordt zondag 17 december alvast de langste, zwaarste maar ook spannendste dag van het jaar. Uit acht Europese landen komen duathleten naar de Kempen voor de zwaarste wedstrijd van het seizoen. De ‘Hel van Kasterlee’ maakt ook dit jaar weer deel uit van de Powerman World Series.

Voor de eindzege zijn Koen Maris en Eva Bolerup Hansen zonder de twijfel de uitgesproken topfavorieten. Maris werd dit seizoen tweede op het WK Duathlon Lange Afstand in Fredericia en derde in de Powerman van Zofingen. De profatleet uit Kruibeke won dit jaar ook de Powerman in Weiswampach. Zijn belangrijkste uitdager is Benny Coopmans, die reeds driemaal derde werd in deze wedstrijd. Coopmans is in topvorm en zal ook dit jaar weer proberen de zege te grijpen. Sébastien Sottiaux die vorig jaar overtuigend won in een nieuw parcoursrecord, heeft zich vanwege een blessure afgemeld. Opmerkelijke naam op de deelnemerslijst is die van Roel Pauwels. Pauwels werd twee jaar geleden vijfde op het BK Veldlopen en in 2004 speelde hij een hoofdrol op het WK Duathlon in Geel. Na een periode vol ernstige gezondheidsproblemen viert hij nu zijn comeback in het duathloncircuit.

Van Nederlandse zijde zal naar verwachting het sterkste tegenspel komen van Alex Lamberix en Bram van Rijswijk. Bij de dames vormen Esther ter Bekke en Alieke Griffioen de Nederlandse inbreng.

Het wedstrijdverloop zal via internet live op de voet gevolgd kunnen worden, via 3athlon.be

Bronnen / Links:
Jan Daems
Winterduathlon Kasterlee