Peter Reid zet punt achter topsportcarrière

VICTORIA (CAN) – De Canadese Ironman-topper Peter Reid heeft onlangs besloten om te stoppen met triathlon. Nadat hij het afgelopen half jaar heeft lopen worstelen met motivatieproblemen, heeft hij eind mei, vlak voor zijn 37e verjaardag, voor zichzelf de knoop doorgehakt. Na eerst in de afgelopen maand zijn sponsors het nieuws gebracht te hebben, maakte hij eerder deze week zijn besluit wereldkundig.

Hij zal dus ook niet aan de start verschijnen van de Ironman Worlds op Hawaii dit jaar, en evenmin zal hij zijn opwachting maken in Frankfurt – ondanks een eerdere toezegging. Reid heeft een imposante carrière en heeft 10 Ironman-overwinningen op zijn naam, waarvan drie op Kona.

In Triathlete Magazine Online een uitgebreid interview met ‘Peter de Grote’ naar aanleiding van zijn besluit.

Bronnen / Links:
Gerard Linde
Interview met Peter Reid in ‘Triathlete’