Sterk bezette UT-Triathlon nagenoeg volgeboekt

Komende zondag zal het campusterrein van de Universiteit Twente in Enschede weer het decor zijn van de UT-triathlon. Deze zeventiende editie is de start van het tudenten Triathlon Circuit, en is tevens het Nederlandse Studenten Kampioenschap. De wedstrijd is al bijna helemaal volgeboekt: er zijn al meer dan 200 deelnemers, waarvan maar liefst zo’n 80 studenten.

In de NSK-serie over de kwart-triathlon komen onder andere Royce Kortekaas, Geert-Jan Meeuwisse, Bas Hageman, Jerzy Kasemier, Jetse Scholma, Mathijs Westerbeek en Jan Manenschijn aan de start en zal het dus een spannende wedstrijd worden. Bij de vrouwen lijkt het met torenhoge favoriet Maud Goldsteyn iets minder spannend te worden. Verder wordt het veld aangevuld met kleppers als Frank Heldoorn, Machiel Ittmann en de winnaar van vorig jaar, Guido Gosselink). Laatstgenoemden starten wel in een andere startgroep om geen invloed uit te kunnen oefenen op de uitslag van het NSK. Evengoed geven zij het deelnemersveld van de 17e UT-triathlon van
een mooie glans.

Ook voor het nieuwe onderdeel bij het NSK triathlon, de wedstrijd over de achtste afstand, blijkt veel interesse. Al 21 atleten hebben zich ingeschreven en zonder duidelijke favorieten is het afwachten wie de organisatie zal huldigen als de eerste Nederlands Studenten Kampioen Achtste Triathlon.

Bronnen / Links:
UT-Triathlon Enschede
Triathlon Studenten Circuit