Nieuwe sponsoren voor teams van De Zijl Triathlon

LEIDEN – De Zijl Triathlon heeft zich versterkt met twee nieuwe sponsoren. Behalve hoofdsponsor Saton Optiek gaan nu ook Zoetemelk Pro-Indoorcycling en Duursport.nl de Leidse triathlonteams ondersteunen in hun jacht op sportieve successen.

De triatleten van De Zijl zijn in volle voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De heren van Saton Optiek De Zijl dwongen vorig jaar promotie naar de Eredivisie af. Dit seizoen nemen maar liefst vier teams deel aan de landelijke triathloncompetities. Behalve de Eredivisieploeg telt De Zijl dan ook een damesteam in de 1eDivisie en twee herenteams in de 2eDivisie. Dat betekent dus dat de triatleten hard aan het werk moeten om de sportieve ambities waar te maken. De steun van sponsoren is daarin onmisbaar. Hoofdsponsor Saton Optiek krijgt dit seizoen gezelschap van Zoetemelk Pro-Indoorcycling en Duursport.nl.

De Zijl bereidt zich in de wintermaanden op een innovatieve manier voor op de komende competitie. In navolging van de Britse Olympische wielerploegen bouwen de Leidse triatleten op hypermoderne wattbikes aan kracht en inhoud voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Ze doen dat bij Zoetemelk Pro-Indoorcycling, onder begeleiding van oud-marinier Wim Zoetemelk. “De Zijl is een hele plezierige, fanatieke en enthousiaste vereniging”, vertelt hij. “De onderlinge sfeer is heel positief: iedereen steunt elkaar. Ik kan me helemaal vinden in de ambities van de club. Mijn steun als sponsor is dan ook helemaal op zijn plaats.”

Goede voeding staat aan de basis van goede prestaties. Webwinkel Duursport.nl helpt de Leidse triatleten om op het juiste moment te pieken en hun topvorm gedurende het hele seizoen vast te houden. Ze kunnen rekenen op de uitgebalanceerde sportvoeding en voedingsadviezen van Rogier Trousset van Duursport.nl. “De Zijl gaat vooruitstrevend te werk’, vindt hij. ‘Door hun passie en hun professionele benadering van de triathlonsport ontwikkelt de vereniging zich optimaal. De triatleten van De Zijl meten zich met de landelijke top. Op individueel niveau, in de teamdiciplines en organisatorisch met de triathlon van Leiderdorp. De samenwerking tussen Duursport.nl met De Zijl ligt wat ons betreft dan ook voor de hand en staat garant voor succes!”

Bronnen / Links:
– Jeroen Fakkeldij
De Zijl Zwemsport / Triathlon