Marcel Zamora wint voor vierde keer Embrunman

EMBRUN (FRA) – De Spanjaard Marcel Zamora heeft vandaag voor de vierde keer de Embrunman gewonnen. De triathlon, jaarlijks gehouden op 15 augustus (Maria ten Hemelopneming), geldt als een der zwaarste ter wereld. In het fietsparcours is de bekende Col d’ Izoard opgenomen. De Spaanse triatleet is het meest in zijn element in de pittige met name Franse triathlons. Naast drie overwinningen in Embrun won hij ook al vijf keer de Ironman van Nice. Zamora bleef – de ook al drievoudig winnaar – Hervé Faure voor. De Zuidafrikaan James Cunnama werd derde. Hij was de laatste die onder de tien uur dook, hetgeen de zwaarte van het parcours weergeeft.

Bij de vrouwen prolongeerde de Francaise Jeanne Collonge haar titel. Ze gaf haar zege extra glans door als eerste vrouw in de dertigjarige geschiedenis van het evenement een eindtijd binnen de elf uur te realiseren. De Zwitserse Celine Schaerer, deel uitmakend van het Nederlandse TTB-team uit de Eredivisie (en als zodanig al winnares in Stein) werd tweede voor de Ierse Eimear Mullan.

De Nederlanders speelden geen rol van betekenis aan de top van de wedstrijd. Gerard Terwisscha van Scheltinga voltooide zijn 29e hele triathlon als beste in 12.47.38, kort voor debutant Niels Hollander.

 UITSLAGEN TRIATHLON EMBRUN (FRA) (IM afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Marcel Zamora ESP 9.42.21
2 Hervé Faure FRA 9.54.33
3 James Cunnama RSA 9.58.28
4 Pieter Hélin BEL 10.20.21
5 Frederik Croneborg DEN 10.22.17
VROUWEN ----------------------------
1 Jeanne Collonge FRA 10.56.43
2 Celine Schaerer SUI 11.21.53
3 Eimear Mullan IRE 11.27.29

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
EmbrunMan