Bob Martens en Maud Golsteyn winnen in Weert

WEERT – Uiteindelijk moest de Stadstriathlon van Weert toch in een duathlon worden omgezet. De Limburgse organisatoren namen na overleg met de NTB-jury het besluit zondagmorgen nadat de buitentemperatuur nauwelijks boven de 14 graden uit kwam. Weert, die voor de komende twee jaar het Nederlands kampioenschap triathlon wil organiseren, is daarmee de vierde Nederlandse wedstrijd die dit seizoen moest worden omgezet in een duathlon.

De wedstrijd werd gewonnen door Bob Martens. De man uit Beek is duidelijk in vorm na eerder een vijfde plaats in de voormalige Tristar van Mallorca en een zege in Aken. Martens liep en fietste ruim drie minuten harder dan Marco Akershoek, voormalig juniorenkampioen van Nederland. Lange-afstandsatleet Peter Res werd derde. Bij de vrouwen was het Maud Golsteyn, die het snelste door de Limburgse stad liep en fietste. Golsteyn richt zich dit jaar op de crosstriathlons met het WK in Kijkduin als hoogtepunt.

In Weert werd tevens de eerste wedstrijd in de nieuwe 1e Divisie-competitie afgewerkt. Daaraan doen liefst 41 teams van vier personen mee. De andere wedstrijden zijn in Almere, Oud Gastel, Utrecht en Enschede.

Ook het NK junioren was voor de derde keer toegewezen aan de Stadstriathlon. Jorik van Egdom prolongeerde zijn titel. Voor Jeanine Kocken was het haar eerste landstitel. Beiden hadden een minuut voorsprong op respectievelijk Bas de Waal en Menno Koolhaas en op Jasmijn van der Burg en Lindy van Anrooij.

 UITSLAGEN DUATHLON WEERT (5L - 40F - 10L) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Bob Martens 1.45.02
 2 Marco Akershoek 1.48.10
 3 Peter Res 1.49.55
 4 Erik-Jan Spijkeman 1.50.20
 5 Martijn Dekker 1.51.20
 6 Rene Vosters 1.52.40 
VROUWEN ----------------------------
1 Maud Golsteyn 2.03.13
 2 Linde Herreman BEL 2.12.28
 3 Concetta Pichierri 2.14.42

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Stadstriathlon Weert