Wardie van Wouw en Irene Kinnegim winnen Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT – Wardie van Wouw is de winnaar geworden van de tweeëntwintigste triathlon van Noordwijkerhout. Titelverdediger Van Wouw toonde zich de sterkste triatleet in een spannende competitie waarin vooral Bollenstrekers de wedstrijd maakten. In totaal deden meer dan 400 mensen mee aan de triathlon.

De geboren Noordwijkerhouter Van Wouw was vooraf al torenhoog favoriet. Als titelverdediger zette hij vooral een vraagteken bij zijn zwemonderdeel. “Daar mocht ik niet teveel tijd verliezen op de concurrentie.” Tijdens het zwemmen pakte Franck van Graas de koppositie. Van Wouw volgde op overbrugbare afstand net buiten de top-tien. Tijdens het fietsen kon Van Graas zijn voorsprong uitbereiden tot maximaal één minuut. Van Wouw was ondertussen van buiten de top-tien opgeklommen naar de tweede plaats. Kort gevolgd door Tijmen van Duijvenvoorde en Rinse van den Ouweelen.

Van Wouw liet er tijdens het lopen geen twijfel over bestaan dat hij de sterkste triatleet van de dag was. Binnen een kilometer had hij de kop overgenomen van Van Graas. Eigenlijk kwam de titelverdiger daarna niet meer in gevaar en solide bouwde hij zijn voorsprong steeds verder uit. Achter de winnaar vochten Van den Ouweelen en Van Duivenvoorde zij aan zij om de overige podiumplaatsen. Zij hadden de voormalig koploper Van Graas halverwege het looponderdeel ingehaald. Uiteindelijk sprintte Van den Ouweelen op de laatste honderd meter naar het zilver.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gedomineerd door Irene Kinnegim. Vooraf was de winnares uit 2009 al topfavoriet. Niemand kon haar bijbenen en ook een groot aantal
MANNEN
hadden moeite om haar bij te houden.

Naast de wedstrijd vochten meer dan 250 sportievelingen voor hun persoonlijke succes. Vanuit zwembad De Schelft voltooiden zij op diverse afstanden hun strijd op weg naar de finish. Opvallendste prestatie daarbij was van jongeling Donald Hillebregt uit Hillegom. De 19-jarige pakte naast de overwinning op de korte afstand ook tevens het parcoursrecord. Hillebregt maakt onderdeel uit van de Nederlandse neoseniorenselectie. Noordwijkerhout was een trainingswedstrijd op weg naar de Europese Elite wedstrijd volgende week in Holten.

De organisatie sprak na afloop van een geslaagd evenement. “De deelnemers hebben enthousiast gereageerd op het nieuwe parcours”, aldus Erik organisator Nieuwenhuis. Dit jaar ging de triathlon voor het eerst door het centrum van Noordwijkerhout, tevens was een speciale startserie voor vrouwen toegevoegd. “Ook daarover kregen wij veel positieve reacties. De komende weken gaan we met alle partijen de triathlon evalueren. Wij kijken nu alweer uit naar zondag
7 juli 2013 als de 23ste triathlon van Noordwijkerhout op het programma staat.”

 UITSLAGEN TRIATHLON NOORDWIJKERHOUT (Kwart triathlon) 
MANNEN

-----------------------------
1 Wardie van Wouw 1.55.35
2 Rinse van den Ouweelen 1.58.18
3 Tijmen van Duivenvoorde 1.58.24
4 Nico Verkade 1.58.58 M40
5 Jeroen Bergmans 2.01.34
6 Franck van Graas 2.02.00 M40
7 Piet van Tol 2.02.28 M50
8 Pasval Valentijn 2.03.14
9 Emil Hoogstad 2.03.34
10 Harald van Rijn 2.03.59
VROUWEN ----------------------------
1 Irene Kinnegim 2.11.26
2 Liane van Egmond 2.18.15
3 Gerda Kloet 2.28.56 V40
4 Simone Lankhuijzen 2.30.31 V40
5 Karen Lanmmerts 2.32.02 V40
6 Maaike van Vliet 2.32.41
7 Nienke Kok 2.32.52
8 Gonne Golliard 2.35.09 V40
9 Tineke Bruce 2.35.39 V50
10 Eveline Anthonissen 2.40.37

Bronnen / Links:
– Triathlon Noordwijkerhout