Van der Smissen maakt rentree in Kortrijk met zesde plaats

KORTRIJK (BEL) – Gert van Poucke werd vier weken terug enigszins verrassend Belgisch kampioen duathlon in Tielt. Zaterdag in Kortrijk bewees hij op het zware en hetdoor regen verraderlijke parcours dat dit geen toevalstreffer was. Voor Armand van der Smissen was het zijn eerste duathlon in ongeveer twee maanden, omdat hij vanwege rugklachten sinds hemelvaart nauwelijks had kunnen lopen. Vorige week maakte hij zijn rentree tijdens de Galgenloop in Berkel-Enschot, en het resultaat stemde hem hoopvol voor zijn terugkeer in de duathlon. Bij de vrouwen ging de winst naar de regerend Belgisch kampioene, Ilse Geldhof.

Na de eerste run bevonden vijf lopers zich dicht opeen, waarvan alleen Van Poucke en Tim van Hemel (in 2011 Belgisch kampioen) zich voorin konden handhaven. De andere drie vielen uit door pech, valpartijen of andere redenen. Vanuit de achtergrond reed Jeroen Snick vanuit de tweede
groep tot bij de koplopers. Van deze achtervolgers bleven uiteindelijk Rob Douwen, Tim Vijverman en Van der Smissen over. Tijdens de tweede run maakte Van Poucke het vrij eenvoudig af. Van der Smissen pakte de zesde plaats en was daarmee de snelste master.

 UITSLAGEN DUATHLON KORTRIJK (BEL) (9L - 42F - 6L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Gert van Poucke BEL 1.59.41
2 Tim van Hemel BEL 2.00.20
3 Jeroen Snick BEL 2.03.05
4 Rob Douwen BEL 2.04.20
5 Tim Vijverman BEL 2.05.12
6 Armand van der Smissen 2.06.10
VROUWEN ----------------------------
1 Ilse Geldhof BEL 2.17.35
2 Lieselot Bossuyt BEL 2.20.04
3 Kim Nulens BEL 2.23.22

Bronnen / Links:
– Armand van der Smissen
Duathlon Kortrijk