Peter Res derde in halve triathlon Neerpelt

NEERPELT (BEL) - Dave Vanhove won in Neerpelt zondag met groot overwicht de Limburg 226, de enige Belgische hele triathlon. Die evenwel volgend jaar helaas niet meer op het programma zal staan. Snelste Nederlander was Hessel Kruijer op een achttiende plaats. Bij de vrouwen slechts twee deelnemers; Christel Muis eindigde er op ruim een half uur na winnares Katrien Verbeiren.
Op de halve afstand stond er geen maat op pre-race favoriet Bart Colpaert. Peter Res pakte er een mooie derde plaats.

Volgend jaar zal rond de Dommelhof in Neerpelt alleen nog de halve triathlon georganiseerd worden. Gelet op het deelnemersaantal op de hele een begrijpelijke keuze: slechts 54 deelnemers. Toch jammer, want het was na Almere toch een goed bereikbare en zeer betaalbare hele. En met Ruud de Haan als speaker was het voor de aanwezige Nederlanders toch een beetje een ‘thuiswedstrijd’.

Vanhove kwam na het zwemmen nog ruim 2,5 minuut achter Dirk Huyberechts uit het kanaal Bocholt-Herentals, maar nam eenmaal op de fiets al snel de kop over. Halverwege was zijn voorsprong inmiddels ruim vier minuten, en bij de tweede wissel waren dat er inmiddels veertien. Op het slotonderdeel wist Nick Baelus nog een aardig deel van zijn achterstand weg te werken, maar kon Vanhove niet meer bedreigen.

Later op de dag werden de deelnemers aan de halve afstand volgens het tijdritprincipe weggeschoten. Dit om stayerproblemen te voorkomen. Colpaert mocht als eerste weg, en hij werd ook door niemand meer ingehaald. Niet tijdens de wedstrijd, en dus ook achteraf niet meer in het klassement. Met de snelste zwem- en fietstijd had hij na afloop een marge van bijna zes minuten op de nummer twee, Johan Smolders. Met de derde fietstijd en de snelste looptijd van de dag wist Res nog plaats drie te bemachtigen. Bij de vrouwen won Debbie Verstraeten met maar liefst een volle loopronde voorsprong.

UITSLAGEN 
TRIATHLON NEERPELT (BEL)
MANNEN (IM) -------------------------
 1 Dave Vanhove     BEL 9.18.33
 2 Nick Baelus      BEL 9.23.49
 3 Dirk Huyberechts   BEL 9.30.52
 4 Bart Léaucour     BEL 9.50.31
 5 Nick Sneyers     BEL 9.52.58
VROUWEN (IM) ------------------------
 1 Katrien Verbeiren   BEL 12.28.26
 2 Christel Muis       13.02.20
MANNEN (IM70.3) ---------------------
 1 Bart Colpaert     BEL 4.01.33
 2 Johan Smolders    BEL 4.07.20
 3 Peter Res         4.07.55
 4 Frederik Sleutel   BEL 4.13.07
 5 Glenn Vekemans    BEL 4.15.14
VROUWEN (IM70.3) --------------------
 1 Debbie Verstraeten  BEL 4.35.21
 2 Ann De Weerdt     BEL 5.04.54
 3 Isa Flo        BEL 5.07.00
 4 Bianca Vandesande   BEL 5.16.04
 5 Dorien van Dyck    BEL 5.24.17
Bronnen / Links:
- Limburg 226, Neerpelt

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.