Armand van der Smissen vierde in duathlon Ruddervoorde

RUDDERVOORDE (BEL) - In de derde wedstrijd van het Belgisch-Nederlandse duathloncircuit ging de winst naar Pieter Rijnders, die pas in de eindsprint kon afrekenen met Kenneth Vandendriessche en Wim de Cort. Armand van der Smissen eindigde er uiteindelijk op een vierde plaats. Al in de eerste kilometer van de openingsrun moest hij een ontketenend viertal Belgen laten gaan, waarna hij stabiel op zo’n dertig seconden achter de koplopers uiteindelijk Glen Laurens nog terugpakte en daarna zijn vierde plaats consolideerde. Bij de junioren pakte Jorik van Egdom de tweede plaats overall en de eerstes bij de heren-16.

Rijnders had zijn handen vol aan de neosenior Vandendriessche, die in Ruddervoorde zijn thuiswedstrijd speelde. De jonge Belg had eerder al overtuigend de 1/3e Powerman in Horst gewonnen. Tijdens het fietsonderdeel kon alleen Rijnders zijn spoor volgen. Met een nipte voorsprong wisselde Vandendriessche, om vervolgens head-to-head naar de finish te strijden. Pas op de eindstreep werd het beslist in het voordeel van Rijnders.

UITSLAGEN 
DUATHLON RUDDERVOORDE (BEL)
(5L - 22F - 3L)
MANNEN -------------------------------
 1 Pieter Rijnders     BEL  54.19
 2 Kenneth Vandendriessche BEL  54.20
 3 Wim De Cort       BEL  54.34
 4 Armand vd Smissen       55:46
 5 Glen Laurens      BEL  56.03
 6 Xander Denys      BEL  56.23
 7 Rob Douwen       BEL  56.39
 8 Bart Verkaemer     BEL  56.49
 9 Dimitri Vanmassenhove  BEL  56.52
10 Kris Steyaert      BEL  56.58
VROUWEN ------------------------------
 1 Kristi De Smet     BEL 1.04.15 
 2 Heidi Ameloot      BEL 1.04.37
 3 Peggy Claerbout     BEL 1.07.29
 4 Mieke Depoortere    BEL 1.07.52
 5 Martine Van Hoolandt  BEL 1.08.31
Bronnen / Links:
Armand van der Smissen

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.