Looptijden.nl komt nu ook met Android-app

Looptijden.nl, de grootste gratis online hardloopcommunity van Nederland, heeft nu na de introductie van de iPhone-app nu ook zijn succesvolle hardloop-app voor Android-smartphones gelanceerd. Met de introductie van de nieuwe versie houden nu ook Android-gebruikers gratis hun hardlooptijden bij.

Met de app zien lopers op hun Android-phone direct waar ze zijn en hoe snel ze lopen. Ook toont de app direct de gelopen route op een kaart. Dit alles werkt via het GPS-signaal van de telefoon. Na het lopen voegen de hardlopers hun gelopen afstand en tijd via een druk op de knop toe aan hun persoonlijke profiel op Looptijden.nl. De app bevat tevens de mogelijkheid persoonlijke records en algemene loopstatistieken te raadplegen. Doordat de app voor Nederlandse hardlopers is gemaakt, is er uitgebreide informatie aanwezig over hardloopwedstrijden die binnenkort in de regio plaatsvinden, inclusief de route en ervaringen van andere hardlopers.

Door de naadloze integratie van de Android-app met de website maken hardlopers eenvoudig gebruik van alle functionaliteiten van de site. Het is onder meer mogelijk om gelopen wedstrijden en trainingen direct naar Facebook, Twitter en Hyves te publiceren.

De app is geheel kosteloos te downloaden via de Android Market. Ook het gebruik en het online opslaan en delen van tijden is gratis. Dit past in het streven van Looptijden.nl om hardlopers een laagdrempelig en compleet platform te bieden.

De nieuwe Android-app komt voort uit de zeer succesvolle iPhone-app van Looptijden.nl. Deze is inmiddels door meer dan 15.000 gebruikers gedownload. Daarnaast is hij enthousiast onthaald in diverse kranten en tijdschriften, zoals de Volkskrant en Runner’s World magazine.

Bronnen / Links:
Looptijden