ON Running nieuwe sponsor van Duathloncircuit NTB

Het Duathloncircuit van de Nederlandse Triathlon Bond heeft de komende twee jaar een nieuwe naamsponsor in de vorm van het innovatieve nieuwe schoenenmerk ON Running. Dit Zwitserse schoenenmerk, met zogenaamde 3D-demping, is vorig jaar in Nederland geïntroduceerd door Alex de Boer van Sport Import Europe en is mede ontwikkeld door meervoudig Ironmanwinnaar en wereldkampioen duathlon Olivier Bernard. Met de sponsoring van het populaire duathloncircuit hoopt ON een groeiende naamsbekendheid te realiseren onder Nederlandse combiduursporters.

Veel nationale en internationale triatleten hebben inmiddels de overstap naar de ON Running schoen gemaakt, maar ook bijvoorbeeld marathonloopster Tegla Loroupe en wielrenner Tom Boonen hebben zich opgeworpen als ambassadeur voor het innovatieve merk, dat gebruik maakt van de zogenaamde ON CloudTec-technologie. Hierbij worden niet alleen de verticale, maar ook de horizontale krachten die het lichaam van de hardloper belasten gedempt. Een recente studie door de Zwitserse Federale Laboratoria voor materialen heeft aangetoond dat CloudTec de belasting op spieren en gewrichten met 25-30% vermindert. De ON-schoen stimuleert de spieren, verbetert de houding en activeert het metabolisme. Daardoor voelen hardlopers zich fitter, ervaren minder belasting in gewrichten en spieren, tevens versterken ze hun spieren.

Alle prijswinnaars in het ON Running Duathloncircuit (de nummers 1 tot en met
3 in alle leeftijdscategorieën, zie de voorwaarden op de NTB-website) mogen op de beurs Bike MOTION, waar op zaterdag 15 oktober de prijsuitreikingen van alle NTB-circuits plaatsvinden, een paar ON Running schoenen in ontvangst nemen.

Bronnen / Links:
ON Running
Nederlandse Triathlon Bond