Yvonne van Vlerken tweede bij WK Lang in Immenstadt

IMMENSTADT (GER) - [updated] - Yvonne van Vlerken heeft in het Duitse Immenstadt zilver veroverd op de WK triathlon op de lange afstand. De wereldtitel ging naar de Zwitserse Caroline Steffen die bijna 12 minuten sneller was dan Van Vlerken. De titel bij de heren kwam in handen van de Fransman Sylvain Sudrie, die daarmee titelverdediger Tim O’Donnell naar het zilver verwees.

Foto: Wereldkampioen Sylvain Sudrie (foto: Allgäu Triathlon)

Van Vlerken kon tijdens het fietsen enkele plaatsen goed maken na haar zoals altijd mindere zwemonderdeel, en begon als vierde aan het afsluitende loopnummer. Van Vlerken vond daarbij de steun van de Nederlandse debutant bij de mannen Roeland Smits. Samen begonnen ze de 30 kilometer en ondanks het feit dat van Vlerken het moeilijk had tijdens het looponderdeel, maakte ze tijd en plaatsen goed om tenslotte als tweede te eindigen. Smits liep samen met van Vlerken de gehele loopafstand, elkaar beurtelings motiverend om door te gaan. Sander Berk finishte na een heel goed looponderdeel als zestiende. Smits finishte als 26e.

Bij de heren ging het vanaf de start tussen Sudrie en titelverdediger O’Donnell. Zij kwamen seconden na elkaar in de kop van de wedstrijd uit het water. Eenmaal op de fiets in de heuvels nam Sudrie het initiatief en reed een vijftal minuten van de Amerikaan weg. O’Donnell kon op het slotonderdeel uiteindelijk niet meer inlopen op Sudrie.

Een dag eerder was er in Immenstadt ook Nederlands succes. Bert Flier wist daar de klassieke wedstrijd van de Allgäu Triathlon, over de midden-afstand, te winnen. Hij had aan de finish 12 minuten voorsprong op ‘thuisatleet’ Martin Joost.

UPDATE 2 augustus: Ook bij de age-groupers werden er nog enkele medailles voor Nederland binnengehaald. Zilver was er voor Marijke Zeekant bij de dames-50, en verder nog driemaal brons, te weten voor Hans van der Linden (heren-60), Richard van Diesen (heren-50) en zijn partner Simone Hakenberg (dames-35).

UITSLAGEN
WK TRIATHLON LD IMMENSTADT (GER)
MANNEN -----------------------------
 1 Sylvain Sudrie    FRA 6.24.57
 2 Timothy O’Donnel   USA 6.29.35
 3 Francois Chabaud   FRA 6.32.04
 4 Jonas Djurback    SWE 6.32.32
 5 Konstantin Bachor  GER 6.33.01
 6 Jimmy Johnsen    DEN 6.35.14
 7 Viktor Zymtsev    UKR 6.36.42
 8 Esben Hovgaard    DEN 6.36.48
 9 Rasmus Stubager   DEN 6.38.46
10 Olivier Marceau   SUI 6.40.30
VROUWEN ----------------------------
 1 Caroline Steffen   SUI 6.55.21
 2 Yvonne van Vlerken    7.07.04
 3 Virginia Berasetagui ESP 7.13.19
 4 Anja Ippach     GER 7.42.44
 5 Tamara Kozulina   UKR 7.45.15
 6 Susanna Skylv    DEN 7.51.36

Bronnen / Links:
Ruud de Haan, NTB-Persdienst
International Triathlon Union
Allgäu Triathlon Immenstadt

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.