Maikel Zuijderhoudt wint stadstriathlon Weert

WEERT – De watertemperatuur was ondanks het fraaie lenteweer nog maar 13,6 graden. Toch konden tientallen triatleten niet wachten tot ze het Nederlandse seizoen mochten inluiden. Het gebeurde zondag in Weert, waar de eerste stadstriathlon werd gehouden. Een evenement met potentie, omdat het gemeentebestuur ingezetenen met Olympische aspiraties de kans wil bieden in eigen gemeente een wedstrijd te doen. Weert heeft met de tweelingszusjes Anouk en Maaike Caelers twee triatletes die voor Londen of Rio goede kans maken afgevaardigd te worden. De Limburgse zusjes kozen in eigen stad overigens voor de sprintafstand. De kwart triathlon werd gewonnen door een ander talent, maar dan uit Almere: Maikel Zuijderhoudt. Hij bleef de Belg David De Grooff een minuut voor. Bij de vrouwen was Corine Nelen verrassend de snelste voor Monique Burger en landskampioene Birgit Cals-Berk, die herstellende is van een sleutelbeenbreuk na een zware val in Zuid-Afrika eerder dit jaar.

 UITSLAGEN TRIATHLON WEERT  
MANNEN

-----------------------------
1 Maikel Zuijderhoudt 1.50.54
2 David de Grooff BEL 1.51.51
3 Lars van der Eerden 1.54.31
4 Jan Put BEL 1.55.48
5 Pieter vd Morssele BEL 1.55.54
6 Carlo van den Bergh 1.55.58
VROUWEN ----------------------------
1 Corine Nelen 2.03.11
2 Monique Burger 2.03.26
3 Birgit Cals-Berk 2.06.11

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Stads Triathlon Weert