Van der Smissen verpulvert parcoursrecord in Lelystad

LELYSTAD – Zaterdag liet Armand van der Smissen tijdens het Zeebodemevent zien dat hij nog altijd de toon aangeeft in het Nederlandse duathlonveld. De in topvorm verkerende Tilburger ging er na een harde wedstrijd met de buit vandoor en gaf zijn trainingspartner Wim Nieuwkerk geen schijn van kans. Hij deed hiermee goede zaken in zowel het Sportvital als in het BeNed circuit. Mede door deze circuits stond er met 75 deelnemers een internationaal sterk veld aan de start.

Van der Smissen gaf bij de eerste loop van
10 km het tempo aan in een kopgroep met Nieuwkerk en Antoine Duvivier op een halve minuut gevolgd door Jeroen Maetens en Jeremy Boulonge. John van der Vlies en Ben Plantinga moesten een gaatje van twee minuten toestaan op de kop. In de laatse loopronde probeerde van der Smissen een gaatje te forceren dat hem deels lukte door met vijf seconden en een snelle wissel alleen weg te kunnen fietsen.

Nieuwkerk probeerde alles om dit ontstane gaatje te dichten maar kon uiteindelijk met één minuut achterstand aan de tweede loop beginnen. Hij kon hier nog iets van zijn achterstand goed maken maar moest deze keer toch zijn meerdere erkennen in van der Smissen die in een nieuw parcoursrecord met een grijns op zijn gezicht over de finish kwam. Dat Nieuwkerk zelf vond een draai om de oren gekregen te hebben was niet helemaal terecht, daar hij ook nog onder het oude record bleef. Hij had dus alleen de pech dat Van der Smissen een topdag had. De derde plaats was voor Maetens vierde Boulonge. Van der Vlies wist vervolgens in een eindsprint Plantinga juist voor te blijven.

Bij de dames was er aanzienlijk minder strijd. Stefanie Bouma pakte bij de eerste loop een voorsprong van
2 minuten op Laura Huijbregts en bouwde deze voorsprong tijdens het fietsen uit naar
4 minuten. Deze voorsprong handhaafde ze tijdens de afsluitende loop. Derde werd Diane ten Kate.

 UITSLAGEN DUATHLON LELYSTAD 
MANNEN

------------------------------
---- 1 Armand vd Smissen 1.45.28 H40
2 Wim Nieuwkerk 1.46.19
3 Jeroen Maetens BEL 1.48.46
4 Jeremy Boulonge FRA 1.49.59
5 John van der Vlies 1.51.27
6 Ben Plantinga 1.51.36
7 Antoine Duvivier BEL 1.52.58
8 Jan Meismans BEL 1.53.54
9 Dimitri Vanmassenhove BEL 1.54.18
10 Martin Veenhuizen 1.55.10 VROUWEN
------------------------------
--- 1 Stefanie Bouma 2.06.23
2 Laura Huijbregts 2.10.43
3 Diane ten Kate 2.12.41 D40
4 Antien vd Vegt 2.16.52

Bronnen / Links:
Jos Rutten
Zeebodemevent Duathlon Lelystad