Dennis Looze verlegt aandacht naar Lange Afstand

ALMERE/ASSENDELFT – Dennis Looze zal dit jaar zich niet meer richten op de Olympische Afstand, maar zal zijn aandacht verleggen naar de lange afstand. Dit heeft hij in een gesprek met de technische staf van de NTB aangegeven. Als lid van de “Beijing-selectie” kon en moest hij zich alleen richten op wereldbekerwedstrijden voor plaatsing voor het WK en de Olympische Spelen. In combinatie met het runnen van een eigen bedrijf lukt dit echter niet. Het traject naar Beijing brengt nou eenmaal met zich mee dat de atleten veel van huis zijn door stages en zo’n zes tot acht wereldbekerwedstrijden per jaar.

Deze sportieve koerswijziging van Looze is een vervolg op een eerdere keuze in het seizoen 2004. Toen was hij een seizoen actief op de midden/lange afstand met goede resultaten op de Ironman Zuid Afrika en winst in de MD-wedstrijd in het Belgische Eupen. Omdat hij in dat jaar ook de nationale titel op de Olympische afstand won, plaatste hij zich voor twee selecties van de NTB. In 2005 koos hij nog een keer voor de Olympische afstand op topniveau, maar dit bleek dit voorjaar niet meer te combineren met een maatschappelijke carrière. Vanaf 1 april zit Looze daarom in de Lange Afstandselectie en richt hij zijn vizier op een goed resultaat op het NK midden afstand in Nieuwkoop en het EK lange afstand in Almere. Dit zal hij combineren met enkele OD-triathlons die in het traject naar Almere passen.

Ondanks het feit dat Looze voorgeselecteerd is voor het EK in Almere, veranderen de selectiecriteria voor plaatsing voor dit Europees Kampioenschap niet. De NTB maakt voor deelname van Looze gebruik van een extra aangevraagde wildcard bij de ETU.

Bronnen / Links:
Christie Brouwer
Nederlandse Triathlon Bond