Squadra Kalas en Hellas naar EK voor clubteams

Squadra KalasNICE (FRA) - Komende zondag nemen de Eredivisieteams van Squadra Kalas en Hellas deel aan de ETU Triathlon Clubs European Championships in de Franse stad Nice. Dit nieuwe evenement wordt beschouwd als een soort Champions League voor triathlonclubs. Squadra Kalas kwalificeerde zich voor dit Europese clubkampioenschap door de overwinning in de teamsprint op 7 juni in Amsterdam Nieuw-West. Het Utrechtse Hellas won die dag de vrouwenwedstrijd en kwalificeerde zich zo eveneens voor de wedstrijd in Nice.

HellasSquadra en Hellas zullen Nederland in Nice gezamenlijk vertegenwoordigen met twee gemengde teams. Beide teams bestaan uit vier atleten: twee mannen van Squadra en twee vrouwen van Hellas. De wedstrijd in Nice bestaat uit een team-relay. Het eerste combinatieteam van Squadra en Hellas bestaat uit Jasmijn van der Burg (Hellas), Marc Geerts (Squadra), Jony Heerink (Hellas) en Vincent Böhm (Squadra). Het tweede combiteam wordt gevormd door Rina Zijgers (Hellas), Bryan de Kraker (Squadra), Sione Jongstra (Hellas) en Youri Vaes (Squadra).

Bij hun deelname aan de ETU Triathlon Clubs European Championships krijgen de Nederlandse teams ondersteuning van de Nederlandse Triathlon Bond. In totaal zullen er 17 teams aan dit kampioenschap deelnemen, uit 10 verschillende landen. De wedstrijd vindt plaats op en rond de Promenade des Anglais in Nice.

Bronnen / Links:
- Robin den Oudsten
- Squadra Kalas

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.