Sarissa de Vries versterkt coachteam EDOsports

Sarissa de Vries en Edo van der MeerVanaf 1 september zal EDOsports zich gaan uitbreiden met de komst van Sarissa de Vries als tweede coach. EDOsports is in 2011 opgericht door triatleet Edo van der Meer. In de afgelopen vier jaar heeft Edo vele triatleten geholpen hun doelen te bereiken: het meedoen aan een eerste triathlon, meestrijden in de divisiewedstrijden of het behalen van de finishlijn in een Ironman. Komend jaar zal EDOsports een iets andere opzet aannemen, welke zal worden gepresenteerd op de eerste EDOsports teamdag op 20 september in Maastricht.

De Vries is jarenlang op internationaal niveau actief geweest op de korte afstand. Ze miste nipt de Olympische spelen van Londen, maar behaalde wel andere mooie prestaties zoals een zilveren medaille op het WK neosenioren in 2012. Dit jaar maakte De Vries haar debuut op de Ironman en behaalde hier gelijk de tweede plaats. Daarnaast studeert zij binnenkort af als bewegingswetenschapper, waardoor ze naast ervaring ook een enorme theoretische achtergrond heeft. Ze is momenteel bezig met de cursus triathlon trainer niveau 3 om haar coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen.

Van der Meer is erg blij met de komst van De Vries: “Met de aanwinst van Sarissa willen we de groeiende belangstelling voor trainingsbegeleiding door EDOsports opvangen. Vanwege de individuele benadering wil ik maximaal 30 atleten per coach. Ik ben er ontzettend trots op dat Sarissa haar coaching-carrière hier gaat beginnen. Ik ken Sarissa natuurlijk al jaren en verwacht dat we een goed team gaan vormen voor onze atleten. Het enthousiasme en de gedrevenheid voor de triathlonsport delen we, maar op andere vlakken kunnen we elkaar heel goed aanvullen.”

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.