Rachel Klamer dertiende in Edmonton

Bike leg Edmonton 2015EDMONTON (CAN) - [updated] - Het laagste startnummer heeft Rachel Klamer in Edmonton helaas niet gebracht wat gehoopt werd. De Beuningse eindigde in een nat en koud Edmonton op plaats dertien, ondanks een sterk optreden tijdens het lopen. Klamer miste na het zwemmen de aansluiting met de kopgroep, die hun voorsprong tijdens het fietsen licht zagen groeien naar een halve minuut. De winst ging naar Vicky Holland, die de wedstrijd vanaf de start controleerde nadat ze kort na de snelste zwemster Carolina Routier uit het water kwam en tijdens het lopen haar slag sloeg. De Britse pakte daarmee haar tweede WTS-zege. Flora Duffy liep naar plaats twee, vlak voor de Australische Gillian Backhouse.
Maaike Caelers eindigde op ruim 5,5 minuut achter Holland als 43e in de achterhoede.

Het was niet haar beste resultaat dit seizoen, maar Klamer is ook niet verder achterop geraakt in de World Ranking. Voor de Spelen in Rio ligt ze nog steeds prima op koers. “Geen toprace, maar ook geen slechte”, concludeerde ze nuchter. Klamer begon al verkouden en met lichte rugklachten aan de herfstachtige race. “Soms vraag je je af of je alles hebt gegeven, deze keer weet ik dat het antwoord ja is”, aldus Klamer na afloop op haar Facebookpagina. “Racen onder deze omstandigheden is eigenlijk niet leuk meer. Uiteraard baal ik, maar meer zat er niet in”.

Voor Klamer had de doornatte wedstrijddag in Edmonton uiteindelijk toch nog een mooi eind. Later op de dag zag ze haar vriend Richard Murray schitteren in de voorlaatste WTS-race. De Zuid-Afrikaan, die tijdens het Europese seizoen grotendeels bij Klamer in Beuningen woont, won voor de tweede keer in zijn loopbaan een WTS-wedstrijd. Dit keer liet hij topfavoriet en vrijwel zekere wereldkampioen Javier Gomez niet weglopen. De Spanjaard werd tweede, dienst landgenoot Mario Mola derde.

Wedstrijdverslag vrouwen:

Wedstrijdverslag mannen:

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON EDMONTON (CAN)
(Sprint afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Richard Murray    RSA  53.19
 2 Javier Gomez     ESP  53.23
 3 Mario Mola      ESP  53.34
 4 Vincent Luis     FRA  53.39
 5 Aaron Royle      AUS  53.40
 6 Wian Sullwald     RSA  53.43 
 7 Vicente Hernandez   ESP  53.48
 8 Andrew Yorke     CAN  53.49
 9 Rodrigo Gonzalez   MEX  53.50
10 Alexander Bryukhankov RUS  53.55
VROUWEN -----------------------------
 1 Vicky Holland     GBR  58.55
 2 Flora Duffy      BER  59.04
 3 Gillian Backhouse   AUS  59.10
 4 Carolina Routier   ESP  59.20
 5 Anja Knapp      GER  59.41
 6 Non Stanford     GBR  59.44
 7 Emma Moffatt     AUS  59.52
 8 Ashleigh Gentle    AUS  59.52
 9 Claudia Rivas     MEX  59.54
10 Kirsten Sweetland   CAN  59.57
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.