Pooley en Le Bellec op herhaling in Zofingen

Podium Zofingen 2015ZOFINGEN (SUI) - Voor het tweede jaar op rij ging de winst in het WK duathlon over de lange afstand naar de Fransman Gaël Le Bellec en de Britse Emma Pooley. Le Bellec is daarmee de vierde (na Olivier Bernhard, Benny en Joerie Vansteelant) in de historie die in Zofingen twee keer achtereen wist te winnen. Pooley prolongeerde haar titel met de op een na snelste tijd ooit in Zofingen.

Le Bellec sloeg dit jaar toe op de fiets, nadat hij bij de eerste run de kort achter het leidende viertal van Pieter Rijnders, Anthony Le Duey, Tony Orvain en Felix Köhler zat. Op de fiets kon hij de aansluiting maken met achterlating van Orvain, om in de tweede helft er alleen vandoor te gaan. De Fransman wisselde met ruim zeven minuten voor op de achtervolgers en bleef vervolgens buiten schot. Alleen de Belg Seppe Odeyn wist op het slotonderdeel nog aardig dichterbij te komen.

Beste Nederlander was de in Zwitserland wonende Alex Lamberix, met een zevende plaats in zijn age-group. Lange leek Pim De Kok op koers voor de snelste Nederlander, maar hij viel uit tijdens het lopen. Ook voor Jack Niessen was het een goede wedstrijd. In zijn age-group behaalde hij het brons. Lange tijd lag hij nog op koers van zilver, maar hij werd in het slot voorbijgelopen door de Amerikaan Barry Lewis.

Bij de vrouwen ging Pooley ruim aan kop. Zelfs een lastige laatste fase van de tweede run kon haar niet meer van de titel afhouden. Ze kreeg het moeilijk tijdens het lopen en moest zelfs een paar keer wandelen.

UITSLAGEN 
WK DUATHLON ZOFINGEN (SUI)
(10L - 150F - 30L)
MANNEN ------------------------------
 1 Gael Le Bellec    FRA 6:20.36
 2 Seppe Odeyn      BEL 6:24.59
 3 Soren Bystrup     DEN 6:25.35
 4 Pieter Rijnders    BEL 6:32.28
 5 Julian Lings     GBR 6:40.10
 6 Stefan Wrzaczek    GER 6:41.06
 7 Marc Widmer      GER 6:43.27
 8 Anthony Le Duey    FRA 6:45.18
 9 Diego Van Looy    BEL 6:46.13
10 Fabian Zehnder    SUI 6:54.39
VROUWEN -----------------------------
 1 Emma Pooley      GBR 7:01.49
 2 Julia Viellehner   GER 7:12.24
 3 Susanne Svendsen   DEN 7:20.33
 4 Katrin Esefeld    GER 7:29.35
 5 Nina Brenn      GER 7:39.04
 6 Petra Eggenschwiler  GER 7:44.54
 7 Helene Repesse    FRA 8:26.50
Bronnen / Links:
- Powerman Zofingen

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

«