Nederlandse neo’s in middenmoot bij WK

Menno Koolhaas - WTS Chicago 2015 (foto ITU)CHICAGO (USA) - In de aanloop naar de finales van de World Triathlon Series 2015 in Chicago, zijn vandaag ook de wereldkampioenschappen bij de neosenioren gehouden. De Australiër Jacob Birtwhistle won de titel voor twee Spaanse atleten. De voormalig duathlon-wereldkampioen liep in de slotronde uit de kopgroep weg en stelde daarmee zijn titel zeker.

“Ik was er kapot van dat ik vorig jaar bij de junioren zilver had. Ik wilde mij revancheren, ik wilde niets anders dan goud vandaag, dus ik ben zeer blilj dat dit ook is gebeurd”, aldus de kersverse wereldkampioen.

Beste van de twee Nederlanders was Menno Koolhaas. De Amstelvener debuteerde op een WK met een 23e plaats, op 2,5 minuut achterstand op de winnaar. Marco Akershoek kwam op zes minuten als 38e binnen. Koolhaas en Akershoek bevonden zich in de kopgroep van circa veertig atleten, maar konden het hoge looptempo niet beantwoorden.

UITSLAGEN 
WK TRIATHLON NEO's CHICAGO (USA)
(Olympische afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Jacob Birtwhistle   AUS 1:40:51
 2 David Castro Fajardo ESP 1:41:05
 3 Nan Oliveras     ESP 1:41:15
 4 Kevin Mcdowell    USA 1:41:38
 5 Gordon Benson     GBR 1:41:56
 6 Russell Pennock    CAN 1:42:04
 7 Juan Jose Andrade   ECU 1:42:09
 8 Alexis Lepage     CAN 1:42:18
 9 Christophe De Keyser BEL 1:42:27
10 Shachar Sagiv     ISR 1:42:31
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

»
«