Edo van der Meer vierde op Zwintriathlon

KNOKKE (BEL) - Edo van der Meer is woensdagavond vierde geworden in de Zwintriathlon. De grensoverschrijdende triathlon tussen het Zeeuwse Sluis en badplaats Knokke werd gewonnen door tweevoudig Belgisch kampioen Pieter Heemeryck. Hij verheugde zich op een revanche met Bas Diederen (de winnaar van vorig jaar), maar de Limburgse winnaar van de Ironman Maastricht komt tot aan de Ironman op Hawaii niet meer in actie.

Van der Meer was nu de beste Nederlander op een vierde plaats. Hij werd op de valreep van het podium gehouden door Rob Woestenborghs, die ondanks vier minuten achterstand na het zwemmen nog veel goede maakte. De 17e Generali-triathlon in de Zwin- en kuststreek trok op de doordeweekse woensdagavond ruim duizend triatleten. De Belgische Katrien Verstuyft, Olympisch deelneemster in Londen, won met speels gemak de vrouwenwedstrijd.

UITSLAGEN 
TRIATHLON KNOKKE (BEL)
(Kwart triathlon)
MANNEN ------------------------------
 1 Pieter Heemeryck   BEL 1.51.55
 2 Stenn Goetstouwers  BEL 1.52.35
 3 Rob Woestenborghs   BEL 1.53.12
 4 Edo van der Meer      1.54.24
 5 Tom Suetens      BEL 1.54.40
VROUWEN -----------------------------
 1 Katrien Verstuyft   BEL 2.02.18
 2 Ine Cocquyt      BEL 2.10.05
 3 Joke Coysman     BEL 2.10.29
 4 Sofie Hooghe     BEL 2.10.42
 5 Mieke Suys      BEL 2.15.02
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Zwintriathlon Sluis-Knokke

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.