Challenge Almere groeit door

Heleen bij de Vaate - Almere 2014 (foto Charlie Crowhurst Getty Images)ALMERE - Gistermiddag tijdens de persconferentie het startsein gegeven voor de Challenge Almere­Amsterdam, die plaatsvindt in het weekeinde van 11 tot 13 september. Tijdens deze kick­off bijeenkomst werden de nieuwste sponsoren gepresenteerd en werden Almeerse topatleten aan de pers voorgesteld. De laatste stand van zaken rondom de wedstrijd werd toegelicht door Patrick Seinstra, voorzitter van de Challenge Almere­Amsterdam.

Op dit moment hebben in totaal 2.350 atleten zich ingeschreven voor deze editie van de triathlon in Almere, weer een hoger aantal dan de vorige editie. Seinstra begon de bijeenkomst met het goede nieuws dat de Almeerse triathlon dit jaar opnieuw is gegroeid qua deelnemers. Aan de lange afstand doen dit jaar 471 atleten mee en de halve afstand is gegroeid naar 780. Daarnaast doen ruim 600 scholieren mee aan de Junior Challenge op vrijdag, 65 deelnemers aan de Senior Challenge en 25 aan de No­Limit Challenge. Ook bij de Family Relay, de Business Relay en de team-relaywedstrijd in de Eredivisie is het aantal deelnemers dit jaar gegroeid. Ten opzichte van vorig jaar is het totale deelnemersaantal met 200 gegroeid.

Een opmerkelijke prestatie, want in hetzelfde weekend heeft de ETU in samenwerking met Challenge in het Engelse Weymouth het EK op de Lange Afstand gepland. Maar triatleten van het vasteland trekken toch eerder naar de Flevopolder dan naar Engeland, zo blijkt. Markus Fachbach, vorig jaar in Almere Europees kampioen geworden, verkiest deze wedstrijd opnieuw boven titelprolongatie in Engeland. De Duitser krijgt concurrentie van de Belg Gerrit Schellens en de Nederlandse toppers Dirk Wijnalda, Mark Oude Bennink, Remy Vasseur, Roeland Smits en Erik-Simon Strijk.

Bij de vrouwen zijn de Duitse toppers Kathrin Walther, Ulrike Schwalbe en Beate Goertz naast de vaderlandse favorietes Mirjam Weerd, Irene Kinnegim en Carla van Rooijen favoriet.

Ook de inbreng van Almeerse deelnemers is met Thomas Naasz, Tjardo Visser, Tjerk Tjallema, Nina Bakker en op de halve afstand Youri Severin groot. Severin kondigde vandaag aan volgend jaar in zijn stad zijn debuut op de hele te maken. In totaal zijn 75 Almeerders ingeschreven.

“Het mooie rapportcijfer (8,5) dat atleten de Challenge Almere­Amsterdam vorig jaar gaven heeft volgens ons gezorgd voor opnieuw een groei in het deelnemersaantal”, aldus Seinstra. “Dit jaar gaan we er opnieuw voor zorgen dat de kwaliteit van vorig jaar geëvenaard wordt, en op sommige punten willen we nog een verbeterslag maken zodat we opnieuw een unieke en sterke wedstrijd neer kunnen zetten voor de atleten. Met veel dank aan de ruim 600 vrijwilligers die dit mogelijk maken.”

Dit jaar heeft Challenge Almere­Amsterdam in samenwerking met Rabobank Almere en MyLaps een nieuwe app gerealiseerd waarmee atleten te volgen zijn tijdens de wedstrijd. Deze app is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Naast de live stream op de wedstrijddag zijn individuele atleten tijdens hun race te volgen, worden de laatste nieuwtjes bekend en kunnen bezoekers zien waar ze het beste hun favoriete atleet aan kunnen moedigen.

Het is het 35e achtereenvolgende jaar dat deze oudste lange afstand triathlon van Europa plaatsvindt in Nederland.

Bronnen / Links:
- Ciska Borsboom
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Challenge Almere-Amsterdam

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

  1. Bastiaan - 4 september 2015:

    ik zie in de uitslagen van vorig jaar 496 deelnemers die van start zijn gegaan. Tel er nog een handjevol bij op die niet zijn op komen dagen, zit je boven de 500. Challenge is dus niet gegroeid, maar de rest van almere triathlon wel