Star-studded startveld bij WK Ironman 70.3

Zell Am SeeZELL AM SEE (AUT) - Komend weekend vindt het eerste wereldkampioenschap Ironman 70.3 plaats buiten het Amerikaanse continent. In de afgelopen jaren vond het WK steevast plaats in de VS; eerst in Clearwater (Florida) en daarna in Henderson (Nevada). Sinds vorig jaar rouleert het Ironman 70.3 WK en werd toen voor het eerst buiten de VS georganiseerd, in het Canadese Mont-Tremblant.

Dit jaar is het Oostenrijkse wintersportplaatsje Zell am See is het decor voor de officieuze titelstrijd op de middenafstand. En het deelnemersveld is om door een ringetje te halen.

Als eerste op de startlijst staat viervoudig wereldkampioen op de Olympische afstand, voormalig XTERRA-wereldkampioen en niet te vergeten de titelverdediger: Javier Gomez. De Spanjaard kent al weer een sterk seizoen en is hard op weg om een vijfde wereldtitel op de OD aan zijn imposante palmares toe te voegen. Hij zal echter een zware kluif krijgen aan Tim Don, Tim Reed, Jan Frodeno en nog een keur aan andere kleppers. Ze zullen echter wel moeten aanvallen, want als Gomez binnen striking distance is tijdens het lopen, dan is de uitkomst waarschijnlijk wel te voorspellen.

Bij de vrouwen is Daniela Ryf de te kloppen vrouw. De titelverdedigster en de nummer twee van Hawaii van vorig jaar is (nu, maar ook straks in oktober) degene op wie alle ogen gericht zullen zijn. Zij krijgt concurrentie van haar podiumgenoten van vorig jaar Jodie Swallow en Heather Wurtele, maar ook de sterk teruggekomen Camilla Pedersen en nog een groot aantal serieuze pro-dames zullen het haar wellicht moeilijk gaan maken.

Voor Nederland wordt de lijst aangevoerd door Evert Scheltinga en de Nederlandse Zwitser Jan van Berkel. Naast deze twee pros zal nog een dertigtal Nederlanders actief zijn als age-grouper in het Alpenstadje.

De ‘gewone’ Ironman 70.3 in Zell vindt plaats op de zaterdag; voor het WK is de zondag gereserveerd.

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.