Rotterdam gastheer van WK paratriathlon 2016

RotterdamROTTERDAM - De International Triathlon Union (ITU) heeft vandaag bekendgemaakt dat het WK paratriathlon 2016 toegekend is aan Rotterdam. Het WK zal gehouden worden in het weekend van 23 en 24 juli. Het kampioenschap vindt plaats op op hetzelfde parcours als waar in 2017 de Grand Final van de World Triathlon Series plaats zal vinden en vormt voor paratriatleten de laatste kans om zich te testen voor de Paralympische Spelen van Rio, waar paratriathlon voor het eerst op het programma staat.

“Wij zijn heel blij met Rotterdam als gastheer van het WK paratriathlon volgend jaar,” zei ITU-voorzitter en IOC-lid Marisol Casado. “Paratriathlon zal in het middelpunt van de belangstelling staan, wanneer de atleten zich voor de eerste keer opmaken voor hun deelname aan de Paralympische Spelen. Het wordt een uitgelezen kans voor de inwoners van Rotterdam om de toekomstige Paralympische sterren in actie te zien, vlak voordat ze naar Rio de Janeiro afreizen.”

Loco-burgemeester en wethouder van sport, cultuur en financiën Adriaan Visser is trots om gastheer te zijn van het WK met de beste paratriatleten ter wereld in Rotterdam volgend jaar. “De atleten zullen Rotterdam ervaren als een moderne, sportvriendelijke en gastvrije stad. Het jaar 2016 is belangrijk vanwege het debuut van de triathlon op de Paralympische Spelen. Met dat in het achterhoofd, gaan wij zorgen voor de beste omstandigheden voor alle atleten en voor de ITU om van dit WK een doorslaand succes te maken.”

Het toernooi in Rotterdam kent de primeur van het eerste zelfstandige WK paratriathlon. Tel daarbij op dat de atleten zich voorbereiden op de eerste Paralympische Spelen waar triathlon op het programma staat en dan is duidelijk dat 2016 een bijzonder jaar vormt voor de paratriathlon.
Rotterdam is de een na grootste stad van Nederland en staat bekend om haar haven, die de grootste vrachthaven van Europa is en om haar iconische bouwwerken zoals de Erasmusbrug en de Euromast.

Het exacte programma, inclusief wedstrijden voor elite en recreanten, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.