Rachel Klamer achtste in Stockholm

WTS Stockholm 2015STOCKHOLM (SWE) - Rachel Klamer houdt haar topvorm in de grote internationale triathlons vast. Vandaar werd ze in de World Triathlon Series van Stockholm achtste. De triatlete uit Beuningen versterkt daarmee haar positie op de internationale ranking en komt steeds dichterbij de top-tien. Op de Spelen in Rio komen de beste 55 triatletes ter wereld uit. De wedstrijd in Zweden werd gewonnen door de Amerikaanse Sarah True. Klamer zette met name een sterk fietsonderdeel neer, waarop ze een achterstand na het zwemmen snel teniet deed.

True domineerde samen met haar landgenote Katie Zaferes, die tweede werd, de westrijd. Ze waren als eersten het water uit, nog voor de sterke Spaanse zwemster Carolina Routier. Na de wissel lieten de Amerikanen Routier meteen achter. Een groep van achtervolgers, waaronder Klamer, wist zich in de eerste helft bij hen te voegen. Ondanks enkele plaagstootjes bleef de groep vervolgens bij elkaar, waarna bij het lopen True toesloeg in de klim van de derde ronde en daarmee haar zege van vorig jaar herhaalde. Daarna leek het erop dat ook de tweede plaats net als vorig jaar weer zou gaan naar Andrea Hewitt, maar de versnelling van Zaferes in de laatste ronde kon zij helaas niet meer beantwoorden.

De mannen komen morgen in actie. Onder hen Marco van der Stel.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON STOCKHOLM (SWE)
(Olympische afstand)
VROUWEN -----------------------------
 1 Sarah True      USA 2.01.05
 2 Katie Zaferes     USA 2.01.19
 3 Andrea Hewitt     NZL 2.01.26
 4 Flora Duffy      BER 2.01.51
 5 Nicola Spirig     SUI 2.01.55
 6 Erin Densham     AUS 2.02.02
 7 Hanna Philippin    GER 2.02.07
 8 Rachel Klamer       2.02.18
 9 Emma Jackson     AUS 2.02.30
10 Rebecca Robisch    GER 2.02.42 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.