NTB maakt selectie WK crosstriathlon bekend

Lindy van Anrooij - EK Schluchsee 2015NIEUWEGEIN - De Nederlandse Triathlon Bond heeft gisteren de selectie voor het WK crosstriathlon bekend gemaakt, welke op 26 september plaatsvindt op Sardinië. Bij de TNatura Crosstriathlon in Orosei zullen zes atleten namens Nederland de driekleur verdedigen. Bij de neosenioren zijn Mark Hamersma, Glenn Wesseling, Jarrich van Woersem en Jorik van Egdom zijn door bondscoach Johan Neevel geselecteerd, naast regerend Europees en wereldkampioene Lindy van Anrooij bij de junioren en Linda van Vliet bij de elite. Maud Golsteyn laat het WK aan zich voorbij gaan. Zij is nog steeds niet geheel wedstrijdfit; zij kampt al sinds maart regelmatig met maagproblemen en draaide medio juli ook een moeizaam EK in Schluchsee. Zij laat seizoen 2015 even verder voor wat het is.

De voltallige WK-selectie zal twee weken eerder nog aan de start staan bij het NK crosstriathlon, wederom op Ameland. Van Egdom zal daar zijn nationale titel komen verdedigen - naast Sandra Wassink bij de vrouwen. Naas de andere WK-gangers zullen Machiel Ittman, Joost Christiaans, Robert Mijwaart, Ferdinand Oldeman, Hendrik Venema en Maarten Krijnen ook strijden om het podium. De nummer drie van vorig jaar, Arie de Jong, gaat deze keer van start in een duo vanwege een blessure die lopen niet toestaat. Van Woersem zal er naast het NK in de finalewedstrijd op Ameland ook strijden om het eindklassement in het Schwalbe Crosscircuit, waarin hij riant aan de leiding gaat. Oldeman staat daarin tweede, Krijnen derde. Bij de vrouwen is Dagmar Krijnen niet meer te achterhalen voor de circuitwinst. Jantiene Hannesen staat momenteel nog tweede in het tussenklassement vlak voor Silke van den Berg, maar prijkt nog niet op de voorlopige startlijst en zal haar tweede plaats in de eindranking dan waarschijnlijk aan Van den Berg gaan verliezen.
De wedstrijd op Ameland is ook dit jaar weer populair. Ruim 900 atleten staan inmiddels ingeschreven.

Bronnen / Links:
- Johan Neevel
- Nederlandse Triathlon Bond
- TNatura Crosstriathlon Sardegna
- Tri-Ambla Crosstriathlon Ameland

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.