Heijnen en Rijkee zegevieren bij Vrouwentriathlon Beesd

Germijn Heijnen - Betuwe Vrouwentriathlon 2015BEESD – Germijn Heijnen heeft de zevende editie van de Vrouwentriathlon op en rond camping Betuwestrand in Beesd op haar naam geschreven. De Utrechtse was met een tijd van 1.09.35 de concurrentie op de achtste triathlon te snel af. Winnares op de korte afstand (1/16e) werd Margo Rijkee-Hoek. Lange tijd zag het ernaar uit dat Marloes Nieberg de titel zou pakken, maar zij koos na de wisselzone het verkeerde loopparcours en kreeg een DNF achter haar naam.

Heijnen zette een sterke wedstrijd neer en kwam al als eerste uit het water. “Ook het fietsen ging voor mijn gevoel wel aardig. Het looponderdeel echter vond ik heel erg zwaar.” Tweede werd Adrienne Evers. Beide dames kennen elkaar van de 2eDivisie triathloncompetitie. Heijnen komt daarin uit voor het team van Hellas, Evers is lid van het Vrouwentriathlon-Siosportteam.

Evers: “Het was een superwedstrijd! Het zwemonderdeel – mijn zwakste onderdeel – ging heel erg goed. Tijdens het fietsen kon ik een aantal tegenstanders inhalen.” Toen zij in de wisselzone van het publiek hoorde dat ze derde lag, besloot ze er een schepje bovenop te doen. “Ik heb er nog één in kunnen halen. Maar de afstand tussen mij en Germijn bleef hetzelfde.”

Bij de eerste startserie kwam Nederlans langlaufkampioene Anna van der Rhee als eerste over de finish, in de overalluitslag greep zij net naast het podium en eindigde zij op de vierde plek. Voor Van der Rhee was het haar triathlondebuut. “Al zo’n 15 jaar liep ik rond met het idee om een triathlon te doen, maar er kwam steeds wel iets tussen. Afgelopen zomer heb ik veel gefietst, daarna pakte ik het zwemmen ook op en hardlopen is voor mij eigenlijk iets natuurlijks.” Het debuut smaakte naar meer: “Ik vind het een supergaaf evenement, dit ga ik zeker vaker doen.”

Op de korte afstand voltrok zich een klein persoonlijk drama. Marloes Nieberg werd in de wisselzone de verkeerde kant uitgestuurd en corrigeerde zelf deze fout niet, waardoor zij uiteindelijk de wedstrijd niet officieel kon finishen. “En het ging zo goed. Als eerste uit het water, met een ruime voorsprong.” Bij de start van het fietsonderdeel vloog haar ketting eraf en verloor zij veel tijd, maar toch wist Nieberg de voorsprong te behouden. Zij arriveerde als eerste weer bij de wisselzone om zich op te maken voor het lopen. “Ik twijfelde echter welke kant ik op moest en de vrijwilliger wist het blijkbaar ook niet. Domme pech.”
De pech van Nieberg betekende de hoogste podiumplek voor Rijkee. Tot haar eigen stomme verbazing hoorde zij bij aanvang van het looponderdeel van de speaker dat ze op kop lag. “Ik dacht dat ik zesde lag! Toen ik wist dat er niemand meer vóór me liep, ben ik er vol voor gegaan. Ik dacht: Dat ga ik niet meer loslaten.”

Rijkee, lid van het 1eDivisteam van Trip, deed vorige week nog mee aan een competitiewedstrijd en verschijnt volgende week aan de start van een kwart triathlon. De 1/16e Vrouwentriathlon was een mooi ‘tussendoortje’. “Mijn coach zei: je zou best wel eens op het podium kunnen belanden. Ik heb haar hard uitgelachen. Maar ze had dus volledig gelijk!”

Voor deze zevende editie van de Vrouwentriathlon Beesd hadden zich zo’n 220 deelneemsters ingeschreven en verschenen 190 vrouwen aan de start.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BEESD
VROUWEN 1/8e ------------------------
 1 Germijn Heijnen      1.09.35
 2 Adrienne Evers       1.10.14
 3 Mandy Verbakel       1.11.40 
VROUWEN 1/16e -----------------------
 1 Margo Rijkee         40.20
 2 Christine Rebello      42.55
 3 Nicole Loeve         43.23
Bronnen / Links:
- Sione Jongstra
- Vrouwentriathlon

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.