Gedegen race voor Van der Stel in Stockholm

Javier Gomez - WTS Stockholm 2015 (foto ITU)STOCKHOLM (SWE) - Of hij de Olympische Spelen van Rio haalt, blijft de vraag. Maar dat Marco van der Stel zich goed kan meten met de wereldtop, bewijst de atleet uit Capelle aan den IJssel regelmatig. Vandaag in Stockholm ging hij ook lang mee in de kopgroep, die een flinke voorsprong nam op het jagende peloton. Van der Stel liep in de Zweedse hoofdstad een korte 32-er op de tien kilometer. Toch kon hij een top-twintig klassering niet afdwingen. In de slotfase passeerden nog enkele concurrenten de nationaal kampioen.

De wedstrijd werd gewonnen door de Spanjaard Javier Gomez, die hard op weg is naar zijn vijfde wereldtitel. Met de overtuigende winst in Stockholm haalde de Spanjaard een laatste witte vlek weg op zijn imposante erelijst. Nooit eerder won hij de Scandinavische WTS-wedstrijd.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON STOCKHOLM (SWE)
(Olympische afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Javier Gomez     ESP 1.49.33
 2 Joao Pereira     POR 1.50.18
 3 Aaron Royle      AUS 1.50.26
 4 Henri Schoeman    RSA 1.50.36
 5 Ryan Bailie      AUS 1.50.42
 6 Ryan Sissons     NZL 1.50.47
 7 Vicente Hernandez   ESP 1.50.53
 8 Alessandro Fabian   ITA 1.51.05
 9 Aurelien Raphael   FRA 1.51.11
10 Fernando Alarza    ESP 1.51.13
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.