Beloning voor Martijn Dekker op NK halve triathlon

Podium Klazienaveen 2015KLAZIENAVEEN – Loon naar werken voor Martijn Dekker, die zich al vaak in dienst van Team4Talent opstelde. Vandaag werd de Limburger in het Drentse Klazienaveen nationaal kampioen op de halve afstand. Zijn Team4Talent-teamgenoot Evert Scheltinga werd tweede. Dekker zag eerder dit jaar een vrijwel zekere overwinning op zijn thuiswedstrijd in Stein in de slotfase in rook opgaan. Daarna verrichtte hij op de Ironman Maastricht keurig afstopwerk ten gunste van zijn teamgenoten Bas Diederen en Mark Oude Bennink. Vandaag kon Dekker, eerder al eens nationaal kampioen sprintafstand en crosstriathlon, voor eigen kansen gaan. Samen met Scheltinga Edo van der Meer kon Dekker na het zwemmen afstand nemen van de rest van het deelnemersveld. Scheltinga bereikte een riante voorsprong, maar zag die op de halve marathon toch weer teniet gedaan door Dekker. Die leverde een ijzersterke halve marathon af, waar hij in het verleden op dat onderdeel nog wel eens zijn meerderde moest erkennen in enkele tegenstanders. De Arnhemmer deelde na afloop in de vreugde van Dekker. Voor Scheltinga staat volgende week bovendien het (officieuze) WK Ironman 70.3 in Zell am See op het drukke programma. Edo van der Meer, gisteren nog actief voor zijn Eredivisieteam in Veenendaal, behaalde het brons. Titelverdediger Dirk Wijnalda werd vijfde.

Bij de vrouwen ging de winst naar Rahel Bellinga, die Sandra Wassink en Sarissa de Vries te snel af was. De Vries pakte daarmee voor de tweede keer dit weekeinde een bronzen plak op een NK, na haar prestatie gisteren in Veenendaal. Daarachter vochten Grada Boschker en Tineke van den Berg het gedurende het gehele slotonderdeel uit voor de vierde plaats. Boschker wist Van den Berg nipt van het lijf te houden.

UITSLAGEN 
TRIATHLON KLAZIENAVEEN
(Middenafstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Martijn Dekker       3.52.46
 2 Evert Scheltinga      3.54.05
 3 Edo van der Meer      3.57.36
 4 Youri Severin       4.02.11
 5 Dirk Wijnalda       4.02.44
 6 Chris Brands        4.05.17
VROUWEN ------------------------------
 1 Rahel Bellinga       4.23.47
 2 Sandra Wassink       4.27.37
 3 Sarissa de Vries      4.30.30
 4 Grada Boschker       4.32.57
 5 Tineke van den Berg    4.32.59
 6 Cora Vlot         4.41.13
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.