Schipper en Van den Ouden favorieten bij World Paratriathlon Event Iseo

ISEO (ITA) - Nog maar net bekomen van het EK in Genève, reist een deel van de nationale selectie paratriathlon deze week alweer af naar het Italiaanse Iseo. Daar staat komend weekend een World Paratri Event gepland. Het wordt de laatste test en een ultieme mogelijkheid om de ranking te verbeteren, voordat het Paralympisch kwalificatietraject binnenkort van start gaat. Geert Schipper en Saskia van den Ouden zijn favorieten voor goudin hun klasse.

Europees kampioene Van den Ouden steekt in grootse vorm en wil zich in Iseo opnieuw bewijzen in de klasse PT-2, waarin ze sinds dit voorjaar uitkomt. Ook Geert Schipper heeft wat te bewijzen. De Noord-Hollander werd op het EK gediskwalificeerd in de PT-1 klasse na een onreglementaire inhaalpoging, maar bewaart goede herinneringen aan het evenement in Iseo, waar hij vorig jaar de sterkste was. Joleen Hakker, vorige week nog zilver op het EK en Maarten Peters completeren de ploeg van bondscoach Bas de Bruin.

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.