Ronde zeven World Triathlon Series in Hamburg

HAMBURG (GER) - De Duitse havenstad Hamburg is net als de voorgaande jaren het decor van een wedstridj in de World Triathlon Series. En net als de voorgaande twee jaar wordt dat gecombineerd met het WK triathlon voor landenteams. Rachel Klamer, Maaike Caelers en Marco van der Stel komen zaterdag aan de start bij de WTS-wedstrijd. Nederland is een dag later een van de achttien deelnemende landen aan het WK voor teams.

Alle klassementsleiders zijn aanwezig komend weekend, in wat net als de laatste jaren een zeer sterkbezet evenement zal worden. Bij de vrouwen is Gwen Jorgensen nog ongeslagen dit seizoen. Haar Amerikaanse landgenote Katie Zaferes is de nummer twee in de WK-stand en zij is, net als de nummer drie Andrea Hewitt uit Nieuw-Zeeland van de partij zaterdag. Rachel Klamer is op de twaalfde plaats de best geklasseerde Nederlandse in de WTS momenteel. Maaike Caelers is terug te vinden op plek 37. Marco van der Stel, zelf de nummer 65 in de WK-stand, neemt het op tegen de Spaanse furie, die momenteel de ranglijsten aanvoert met Javier Gomez, Mario Mola en Fernando Alarza.

De opstelling van Nederland op het WK voor teams bestaat uit Maaike Caelers, Marco van der Stel, Pien Keulstra en Jorik van Egdom. Het WK bestaat uit een teamrelay, waarin twee vrouwen en twee mannen om beurten een supersprint triathlon afleggen. Nederland werd vorig jaar achtste op het WK, dat gewonnen werd door de Britten.

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.