Rachel Klamer groeit naar wereldtop toe

Rachel Klamer - WTS Hamburg 2015 (photo ITU)HAMBURG (GER) - [updated] - Een jaar voor de Olympische Spelen groeit Rachel Klamer naar een niveau waarop ze kansrijk wordt voor de medailles. Het zilver op de Europese Spelen in Baku was de opmaat voor een paar mooie weken met winst in ‘thuiswedstrijd’ Holten en vandaag een vijfde plaats op de World Triathlon Series in Hamburg. Het betekende voor de Beuningse een evenaring van haar topklassering in Madrid bij de WTS-wedstrijd in 2012. Dichterbij de top zat ze op het hoogste level in de sport niet eerder. Wederom ging de winst naar de Amerikaanse Gwen Jorgensen, inmiddels toe aan haar veertiende WTS-winst. De onderlinge tijdverschillen waren een stuk kleiner dan in voorgaande races. Het Britse duo Vicky Holland en Non Stanford volgde op respectievelijk vijf en zestien seconden. Klamer hoefde ook maar een half minuutje toe te geven op het Amerikaanse triathlon-wonder. Maaike Caelers stapte bij het fietsen uit.

[update 19-jul] Was de vrouwenrace in Hamburg als vanouds voor Gwen Jorgensen, bij de mannen verraste Vincent Luis de huidige wereldkampioen Javier Gomez. De Fransman bleef hem vier tellen voor en pakte daarmee zijn eerste WTS-winst. Mario Mola, de tweede top-Spanjaard, werd derde. Marco van der Stel eindigde in de middenmoot als 38e.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON HAMBURG (GER)
(Sprint afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Vincent Luis     FRA  51.54
 2 Javier Gomez     ESP  51.58
 3 Mario Mola      ESP  52.20
 4 Dorian Coninx     FRA  52.30
 5 Aaron Royle      AUS  52.37
 6 Henri Schoeman    RSA  52.40
VROUWEN ----------------------------
 1 Gwen Jorgensen     USA 57.08
 2 Vicky Holland     GBR 57.13
 3 Non Stanford      GBR 57.24
 4 Sarah True       USA 57.25
 5 Rachel Klamer        57.38
 6 Katie Zaferes     USA 57.43
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-persdienst
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.