Michel Besseling vierde in de Altriman

Altriman 2015LES ANGLES (FRA) - Naast de grote Ironman- en Challenge-wedstrijden bestaan er ook nog een aantal bijzondere en kleinschaliger lange triathlons. Zoals de Schlosstriathlon, de Norseman, de Forestman en de Celtman. Een wedstrijd die in dat rijtje ook niet mag ontbreken, is de Altriman in de Franse Pyreneeën. Wellicht wel de zwaarste hele triathlon, met meer dan 4500 hoogtemeters op de fiets en tegen de 800 bij het lopen. Michel Besseling deed er afgelopen weekend mee en finishte er als vierde van de circa 250 deelnemers.

De zwemstart vond zo als gewoonlijk plaats om 05.30 uur in het pikkedonker. Helaas werd al na drie kwartier de wedstrijd geneutraliseerd omdat je door de mist geen flauw idee meer had welke kant je aan het opzwemmen was. Nadat de organisatie er zeker van was dat iedereen uit het water was, besloten ze met een 2 km loop weer te gaan starten om het deelnemersveld toch enigszins uit elkaar te krijgen. En zo konden de deelnemers, wat later dan verwacht, toch de fiets op.

Op het 200 kilometer lange fietsparcours waar bijna geen meter vlak gereden wordt, trok het veld helemaal uit elkaar. De nummer twee van vorig jaar, Alexander Nikolopoulos, leidde de wedstrijd bij het fietsen, maar werd al op enkele minuten gevolgd door Gaël Desriac. Deze kon op de afsluitende marathon, om het meer waarbij je aan beide kanten de berg op moest proberen te komen, niet meekomen en moest toezien dat de Belg Rinus Holvoet, die ruim een half uur na hem van de fiets kwam, hem nog inrekende. Ook Besseling kwam nog dichtbij een podiumplaats.

UITSLAGEN 
TRIATHLON LES ANGLES (FRA)
(2L- 200F - 42,2L)
MANNEN -------------------------------
 1 Alexander Nikolopoulos GER 11.11.50 
 2 Rinus Holvoet     BEL 11.36.36
 3 Gael Desrial      FRA 11.54.22
 4 Michel Besseling      12.02.15
 5 Serg Bermejo-Barnils  FRA 12.15.16 
VROUWEN ------------------------------
 1 Coralie Drouin     FRA 14.36.02
 2 Sueli Tillieux     FRA 14.47.40
 3 Maribel Morillas    ESP 15.33.25
 4 Marion Birot      FRA 16.11.19
 5 America Villar     ESP 16.29.18
Bronnen / Links:
- Michel Besseling
- Altriman, Les Angles

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

 1. Benny Everts - 14 juli 2015:

  Dit jaar was er een LD in Tsjechie met 3680 hm bij het fietsen en 1370 hm met het lopen.
  Past in het rijtje van de Norseman ed.
  http://www.krkonosman.cz/full-hd-ironman/

»