Internationaal topveld maakt zich op voor 31e editie Holten

Rachel Klamer - Holten 2014HOLTEN - Dat Holten het meest geliefde triathlondorp van Nederland is, blijkt uit de vele inschrijvingen van nationale en internationale triatleten. Voor het eerst in de dertigjarige historie is de deelnemerslijst dit jaar boven alle verwachtingen. Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten, is zeer positief gestemd. “Landenteams als Australië, Ierland en Canada hebben hun volledige ploeg aangemeld. Dat is nog niet eerder gebeurd. Reden hiervoor zou kunnen zijn dat Holten dit jaar niet samenvalt met de Franse Grand Prix Triathlon. Deze wedstrijd vindt dit weekend in Duinkerken plaats. Om toch de nodige punten voor de Olympische Spelen te halen kiezen de internationale triatleten binnen Europa nu voor Holten”, meent Pieters.

Op zaterdag 4 juli is het centrum van Holten compleet omgebouwd tot een professioneel triathloncircuit. Met grote namen als de Nederlandse Rachel Klamer, momenteel zevende op de wereldranglijst, en de Amerikaanse dames Renee Tomlin en Kirsten Kasper wordt deze 31ste editie van de Triathlon Holten een enorme belevenis voor iedereen. Bij de heren zijn Ryan Sisson uit Nieuw Zeeland en de Australiër Peter Kerr de grote favorieten. Favoriet vanuit het Nederlandse team is Jorik van Egdom, maar ook diverse andere Eredivisie-atleten als Donald Hillebregt, Marco Akershoek, Ynze Keulstra, Jeffrey Reijnders en Jardy van den Heuvel verdedigen de Nederlandse driekleur in Holten.

Bij de vrouwen zijn alle ogen weer gericht op Rachel Klamer. Als winnaar van (onder andere) vorig jaar en hoogst geklasseerde in de ITU-ranking na haar tweede plaats in Baku is ze getooid met het laagste startnummer. Daarnaast zijn ook nationaal kampioene Pien Keulstra en Jasmijn van der Burg van de partij. Bij de ETU Junior Cup komt een groot contingent Nederlands aanstormend talent aan de start. Bijna 20% van de startlijst is van Team NL, met Kirsten Nuyes en Finn Timmermans als lijstaanvoerders.

Elk jaar is de Holtense triathlon een fantastisch spektakel. Niet alleen de triatleten genieten van een prachtige landelijke omgeving waar het zwemonderdeel start in de Domelaar, het fietsparcours over de Holterberg voert en de looproute door het centrum van Holten gaat. Ook het publiek weet zich prima te vermaken aan de zijlijn van het parcours en te amuseren met de feestelijke randactiviteiten.

Bronnen / Links:
- Triathlon Holten

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.