Holten past programma aan in verband met voorspelde hitte

HoltenHOLTEN - In verband met de voorspelde tropische temperaturen heeft de organisatie van de triathlon van Holten zich genoodzaakt gezien het programma aan te passen. Dit omdat veiligheid en gezondheid van alle deelnemers voorop staat.

De Rabo Kids Sprinttriathlon en de Vivera Run op vrijdagavond 3 juli is in zijn geheel afgelast. Voorzitter Martin Pieters: “Gezien de verwachtingen voor vrijdagmiddag/avond is het laten doorgaan van deze evenementen niet verantwoord”.

Over de ETU European Premium Cup voor elite en junioren zal later deze week een beslissing worden genomen in overleg met de Technical Delegate van de ETU. De wedstrijden over de Olympische Afstand zal in ieder geval voor alle deelnemers worden ingekort. Besloten is om de afstanden te halveren en het looponderdeel te beperken tot 1 ronde. Dat betekent dat deelnemers 750 meter zwemmen in de Domelaar, 20 kilometer zullen fietsen en 2,5 kilometer zullen hardlopen door Holten.
Bij de 1/8 afstand wordt in ieder geval de loopafstand aangepast. In plaats van twee rondes van 2,5 kilometer zullen de atleten 500 meter hardlopen. De zwemafstand en de fietsafstand blijven vooralsnog gelijk.

Tijdens de wedstrijden op zaterdag zullen aanvullende maatregelen worden getroffen, zoals waterposten en extra verzorging na de finish. De starttijden van alle wedstrijden blijven zoals ze waren.
Deelnemers die in verband met de verwachte omstandigheden twijfelen over hun deelname kunnen zich tot zaterdagmiddag afmelden.

Bronnen / Links:
- Martin Pieters
- Triathlon Holten

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

3 reacties

  1. Annette - 2 juli 2015:

    Ook Texel afgelast, balen.

  2. re-cycle - 2 juli 2015:

    Didam in zijn geheel geannuleerd

  3. re-cycle - 2 juli 2015:

    Jammer maar begrijpelijk, ik zelf verteer de warmte erg goed en presteer bovengemiddeld bij bij dergelijke weersomstandigheden.