Giathlon - indoortriathlon ten bate van gehandicaptensport

Giathlon 2015DORDRECHT - Ruim twintig jaar geleden werd in Nederland driemaal een indoortriathlon georganiseerd in de RAI in Amsterdam. Het duurde daarna bijna vijftien jaar voordat er weer een indoortriathlon op de kalender prijkte, namelijk die van Amstelveen en daarna tweemaal eentje in Nuenen. Nu komt er een bijzondere nieuwe indoortriathlon op de kalender bij: de Giathlon in de Sportboulevard Dordrecht, op 13 december van dit jaar. Bijzonder, niet alleen omdat ze (anders dan de eerder genoemde indoortriathlons) mikken op circa 1000 deelnemers en daarmee de grootste indoortriathlon van Europa willen neerzetten, maar ook omdat dit evenement geheel in het teken staat van fondsenwerving voor de gehandicaptensport.

In navolging van de Alpe d’HuZes, de Tour du ALS en de Amsterdam City Swim beoogt de Giathlon (veel) geld bijeen te brengen voor een goed doel. Er zijn ruim 1.7 miljoen Nederlanders met een handicap. Voor veel van hen vraagt sporten een uiterste inspanning en ondersteuning. Eveneens is er een behoorlijke drempel te nemen alvorens ze überhaupt kunnen sporten. Zo is er voor mensen met een handicap amper de mogelijkheid tot sporten in een straal van 10 km van hun leefomgeving. Mensen met een handicap hebben nog steeds dat extra steuntje in de rug nodig om te kunnen genieten van een rondje fietsen of frisse duik in het water. De Giathlon wil zoveel mogelijk geld bijeen brengen om dat te ondersteunen.

De Giathlon’ 2015 is toegankelijk voor iedereen die sportief is en een bijdrage wil leveren aan de activiteiten van het Fonds Gehandicaptensport. In een uur (10 minuten zwemmen, 30 minuten fietsen en 20 minuten hardlopen) moeten deelnemers zoveel mogelijk meters maken. Via een optelsom rolt daar een eindklassement uit. De gehele dag zijn er verder nog tal van activiteiten zoals clinic’s, lezingen, DJ’’s, live-entertainment, gratis recreatiezwemmen en schaatsen.
Naast een aantal startwaves voor prominenten kent de Giathlon 2015 ook een groot aantal recreantenwaves, korte wedstrijdwaves voor Ironkids (in samenwerking met de NTB) en startwaves voor bedrijventeams. Vanuit het inschrijfgeld wordt de organisatie bekostigd, maar daarnaast wordt ook van alle deelnemers verwacht dat zij via het werven van donaties zoveel mogelijk geld bijeen brengen ten behoeve van het Fonds Gehandicaptensport.

Bronnen / Links:
- Giathlon 2015

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

»
«