Zaanstreek Triathlon: Omar Brons en Marieke van Lierop

Triathlon ZaanstadZAANSTAD - [updated] - Afgelopen weekend waren de rollen nog omgekeerd. Toen klopte Diederik Scheltinga op de OD in Huizen Omar Brons nog en werden ze tweede en derde achter Youri Severin. Maar woensdagavond in Westzaan was het Brons die aan het langste eind trok en de winnaar van vorig jaar naar plaats twee verwees. De Almeerder was op alle drie de onderdelen de sterkste en won met ruime cijfers. Thuisfavoriet Eddy van Leeuwen, lid van de organiserende vereniging AZVD, legde beslag op de overgebleven podiumplaats. Bij de vrouwen ging de winst naar Marieke van Lierop.

Brons kwam als tweede achter een van de trio’s uit de Nauernasche Vaart. Scheltinga volgde op ruim tien seconden. Die tien seconden werden er op de fiets ruim dertig, waarna Brons het op het slotonderdeel afmaakte en uiteindelijk met ruim anderhalve minuut marge won. Scheltinga zag tijdens het lopen dat het een verloren strijd was en drong niet verder aan, in de wetenschap dat plaats twee veilig was. Van Leeuwen kwam op twee minuten van Scheltinga van de fiets en kon die positie eenvoudig consolideren.

Bij de vrouwen was het aardig stuivertje wisselen vooraan. Tanya ten Velden was de eerste uit het water, kort gevolgd door Bernadette Lohmann. Maar op de 20km fietsen maakte Marieke van Lierop eenvoudig haar minuut opgelopen schade goed, om vervolgens een ruime marge op te bouwen. Een dikke minuut zat er bij de start van het lopen tussen haar en Lohmann; Ten Velden volgde driekwart minuut later. Op het slotonderdeel trok Van Lierop hard door en wist nog verder uit te lopen. Achter haar werd Lohmann weer ingerekend door Ten Velden, die daarmee plaats twee ruim veilig stelde.

Dezelfde avond was er even hoger in Noord-Holland ook een achtste triathlon. In Langedijk keerde schaatser/wintertriatleet Erik-Jan Spijkerman als eerste terug en won Talisa van der Fluit al voor de vierde keer deze wedstrijd.
En in Nijmegen organiseerde NSTV Trion haar jaarlijkse zwemloop. Deze werd met ruime cijfers gewonnen door Bram Koppendaal en Linda van Vliet. Op de korte afstand ging de winst naar Roel Kwaaitaal die daarmee op de korte afstand één trede hoger op het podium eindigde dan zijn vader op de lange. Rosalien van Elp was de snelste vrouw op de korte afstand.

UITSLAGEN 
TRIATHLON ZAANSTAD
(Achtste triathlon)
MANNEN ------------------------------
 1 Omar Brons          50:49
 2 Diederik Scheltinga     52:28
 3 Eddy van Leeuwen       54:52
 4 Remko van Hove        55:35
 5 Bas Ranzijn         55:44
 6 Hans Schaaper        55:50
 7 Sjoerd Bakkum        57:27
 8 Erwin Hoekstra        57:29
 9 Paul Nieuwenhuizen      58:19
10 Rinse van de Ouweelen    58:38
VROUWEN -----------------------------
 1 Marieke van Lierop      59:48
 2 Tanya ten Velden      1:02:32
 3 Bernadette Lohmann     1:03:15
 4 Bo van Heeringen      1:07:50
 5 Joyce Keizer        1:08:48
 6 Roos van Velzen      1:09:18
 7 Yvonne Poel        1:09:28
 8 Anita Karperien      1:13:09
 9 Annelore van der Lint   1:13:25
10 Lieke Mulder        1:15:03
Bronnen / Links:
- Univé Zaanstreek Triathlon

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

«