Sloove en De Boer op dreef in de UK

Onno de Boer - Forestman 2015FORDINGBRIDGE (GBR) - In de aanloop naar de Celtman triathlon komend weekend, een hele triathlon in de Schotse Highlands, waren Karin Sloove en Onno de Boer alvast afgereisd naar Engeland voor enkele ‘appetizers’. En niet zonder succes. In de Cotswold 113, een wedstrijd in het merengebied rond Ashton Keynes in de Cotswolds ‘Area of Outstanding Beauty’ pakte Sloove een fraaie vierde plaats. Na de Britse proftriatlete Bethan Fowler op de fiets te hebben bijgehaald liep ze tot halverwege het lopen schouder aan schouder met de Britse proftriatlete, maar uiteindelijk moest ze nog vier minuten toegeven.

Afgelopen weekend kwamen daar nog twee tweede plaatsen bij. Sloove en De Boer waren daarvoor afgezakt naar het New Forest, tussen Southampton en Bournemouth. In dit National Park - een voormalig jachtterrein van William the Conqueror - lopen naast het gebruikelijke wild ook paarden, varkens en ander vee los rond. Op de Forestman, de lange afstand, begon De Boer nipt aan kop met het lopen, na tijdens het fietsen door de Britse heuvels twee plaatsen te zijn opgeschoven. Op het eveneens zeer heuvelachtige loopparcours kreeg hij het in de tweede helft van de marathon zwaar en strandde daarmee op de tweede plaats. Sloove startte op de midden-afstand, de Boskman (2,6-110-20), en behaalde eveneens een tweede plek.

Karin Sloove - Boskman 2015

UITSLAGEN 
TRIATHLON FORDINGBRIDGE (GBR)
MANNEN LANG -------------------------
 1 Nick Wheldon     GBR 10.15.03
 2 Onno de Boer       10.26.43
VROUWEN LANG ------------------------
 1 Debs Turner      GBR 12.30.14
MANNEN KORT -------------------------
 1 Clive Kennedy       4.58.31
 2 Ben Keightley     GBR 5.22.04
 3 Keith Brown      GBR 5.31.44
VROUWEN KORT ------------------------
 1 Christina Jenkins   GBR 6.03.27
 2 Karin Sloove        6.12.47
 3 Catherine Hilton   GBR 6.16.37
Bronnen / Links:
- Karin Sloove
- Cotswold 113 Triathlon
- New Forest Triathlon

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.