Sandra Wassink wint in Brugge

Sandra Wassink - Triathlon Brugge 2015 (foto Mario Vanacker)BRUGGE (BEL) - De tiende editie van de triathlon door Brugge is zondag gewonnen door Bart Aernouts en Sandra Wassink. Bij de vrouwen ging ze vanaf de start aan de leiding. Na een vierde plaats in Weert pakte ze nu de volle winst. Ze begon met een halve minuut voorsprong op Mieke Suys aan het lopen. Een dikke minuut daarachter kwam Lieselot Bossuyt als vierde van de fiets maar gaf op de afsluitende 10km flink gas en rekende Marjolein Truyers en Suys in om op driekwart minuut van Wassink te finishen. Truyers pakte nog het brons.

Aernouts won de wedstrijd voor inmiddels de vijfde keer. Aernouts begon samen met Michael van Cleven aan het lopen in de achtervolging op Willem Brems. De eerste zou tijdens het lopen uitstappen, de ander werd - na te zijn ingehaald door Aernouts - achteraf gediskwalificeerd vanwege het missen van de strafbox na een overtreding op de fiets.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BRUGGE (BEL)
(Kwart triathlon)
MANNEN ------------------------------
 1 Bart Aernouts     BEL 1.48.47
 2 Hannes Vandermoere  BEL 1.51.27
 3 Tom Mets       BEL 1.51.54
 4 Anton Blokhin     UKR 1.52.03
 5 Vincent Van De Walle BEL 1.52.45
VROUWEN -----------------------------
 1 Sandra Wassink       2.06.24
 2 Lieselot Bossuyt   BEL 2.07.13
 3 Marjolein Truyers   BEL 2.08.08
 4 Inge Vancauwenberghe BEL 2.12.18
 5 Femke Reynaert    BEL 2.14.55 
Bronnen / Links:
- Triathlon door Brugge

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.