Ploegen EK Genève en WK Hamburg bekendgemaakt

NIEUWEGEIN - Technisch directeur Adrie Berk heeft de selecties bekendgemaakt voor het EK in Genève en het WK landenteams in Hamburg. Het EK in Genève gaat bij de elite over de Olympische afstand. De paratriatleten en de junioren komen in actie op de sprintafstand. Bij het WK voor landenteams wordt een mixed relay afgelegd.

Na de Europese Spelen hebben Rachel Klamer en Maaike Caelers een rustperiode, gevolgd door een trainingsblok ingelast op weg naar de tweede helft van de WTS-cyclus. Pien Keulstra is opgeroepen om te starten op het EK in Genève, dat de beide andere vrouwen laten schieten. Marco van de Stel en Jorik van Egdom komen in actie bij de mannen. Bij de paratriatleten komt de volledige nationale selectie uit op het EK.

Het WK voor landenteams vindt opnieuw plaats in Hamburg, waar in hetzelfde weekend een WTS-race wordt gehouden. Vorig jaar werd Nederland achtste op dit spectaculaire onderdeel. Rachel Klamer en Maaike Caelers staan in de basis van TeamNL, met Pien Keulstra als reserve. Bij de mannen wordt na het EK beslist welke twee atleten van het trio Marco van der Stel, Menno Koolhaas en Jorik van Egdom in actie zullen komen op het WK.

EK Genève
Vrouwen: Pien Keulstra
Mannen: Marco van der Stel en Jorik van Egdom
Paratriathlon: Jetze Plat en Geert Schipper (PT1), Maarten Peters, Sjaak van den Berg (PT4), Saskia den Ouden (PT2), Joleen Hakker (en guide Ilona Eversdijk) PT5
Junioren meisjes: Kirsten Nuyes, Jeanine Kocken en Rani Skrabanja
Begeleiding: Sander Berk, Bas de Bruin, Marloes Pleijte

WK teams Hamburg
Rachel Klamer, Maaike Caelers, Marco van der Stel, Menno Koolhaas en Jorik van Egdom. (reserve: Pien Keulstra).
Begeleiding: Jordi Meulenberg, Adrie Berk

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.